Івано-Франківськ

На Прикарпатті перебої з постачанням кисню у лікарні. Допомагає благодійний фонд Андрія Іванчука

Через несправності на Львівському хімзаводі протягом останнього часу сталися перебої з постачанням кисню у лікарні Прикарпаття та інших областей. 

Саме тому фонд “Покуття”, заснований Андрієм Іванчуком, безкоштовно передає кисень у лікарні області.

Через несправності на Львівському хімзаводі благодійний фонд Андрія Іванчука надає кисень лікарням.

Про це ПІК інформує БО “Покуття”.

av logo scaled

У зв’язку зі складною ситуацією, що склалася, керівництво медзакладів масово почало звертатися до народного депутата від Коломийщини й Городенківщини Андрія Іванчука, чий фонд вже 5-тий місяць безкоштовно забезпечує киснем, який виробляє “Карпатнафтохім“, лікарні Коломиї, Городенки та Калуша, а віднедавна й інші прикарпатські лікарні.

З проханням допомогти з киснем для лікарень обласного центру до Андрія Іванчука зверталися голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків, а також депутатка-мажоритарниця від обласного центру Оксана Савчук.

Благодійний фонд “Покуття” у співпраці з “Карпатнафтохімом” намагається реагувати на всі звернення відповідно до потужностей заводу.

Відтак за 5 місяців роботи фонд безкоштовно передав майже 600 тонн рідкого кисню, який є основним в лікуванні тяжких хворих на коронавірусну інфекцію.

Зокрема у квітні кисень від фонду, крім Коломийської, Городенківської й Калуської ЦРЛ,  вже отримали Івано-Франківська обласна клінічна лікарня та Центральна міська лікарня обласного центру, Галицька, Рожнятівська ЦРЛ, а також лікарні Хмельницького, де склалася критична ситуація з постачанням рідкого кисню, через що громада звернулася за допомогою до Андрія Іванчука.

Вже з перших днів поширення недуги в Україні (в березні 2020 р) з ініціативи засновника Андрія Іванчука  фонд «Покуття» спрямував свою діяльність на допомогу області в боротьбі з пандемією. Тоді ж закупили 100 000  засобів  захисту для медиків понад 30 медустанов Прикарпаття. 

Також Андрій Іванчук безкоштовно забезпечив область дезінфікуючим розчином для обробки громадських місць. Крім того, фонд забезпечив прикарпатських вчителів і вихователів  захисними щитками (25 000 штук).

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено