Івано-Франківськ

Довибори на 87 окрузі: суд скасував постанову про недійсні вибори ще на одній дільниці

Голосування на дільниці у селі Манява ОВК визнала недійсним під час повторного підрахунку на цій дільниці.

Довибори на 87 окрузі: суд скасував постанову вже по третій дільниці, на якій вибори були визнані недійсними, пише Слово і Діло.

Довибори на 87 окрузі: суд скасував постанову про недійсні вибори на ще одній дільниці

“Пізно ввечері, 8 квітня 2021 року Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення у справі № 300/1486/21, яким повністю задовольнив позовні вимоги кандидата у народні депутати Олександра Шевченка визнати протиправною та скасувати постанову № 41 від 02.04.2021 року про визнання недійсним голосування на дільниці №260025 (с. Манява)”, – йдеться в повідомленні.

Суд встановив, що до витягу зі списку виборців було включено 82 людини, з них 81 виборець – проголосував. Всього на дільниці взяли участь у голосуванні 391 виборець.

Відтак, визнаючи голосування недійсним, ОВК зазначила про безпідставну видачу 50 бюлетенів. Та в судовому засіданні комісія не навела доказів визначення безпідставним саме таку кількості людей, які отримали бюлетені за витягом зі списку виборців.

Додамо, що раніше суд скасував постанову щодо визнанням недійсними виборів у селі Парище. Під час повторного підрахунку голосів на цій дільниці виявилось, що на витягу зі списку виборців для голосування за місцем перебування була відсутня печатка, а сам витяг був підписаний 28 березня замість 27 березня.

Тоді ОВК визнала голосування на дільниці недійсними, пояснюючи це тим, що 49 людей, які проголосували за місцем перебування, були включені до списку виборців – безпідставно.  7 квітня цей же суд за позовом кандидата Олександра Шевченка вперше повністю задовольнив позовні вимоги, скасувавши постанову ОВК №87 про визнання недійсними вибори на одній із дільниць міста Яремче.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено