Івано-Франківськ

ЦВК висунула жорсткі вимоги комісії виборчого округу №87 на Прикарпатті

Центральна виборча комісія обов'язала комісію округу №87 доставити не пізніше 15 квітня остаточний протокол голосування на довиборах нардепа 28 березня.

foto block news 3 scaled

ЦВК зобов’язала виборчу комісію округу №87 Івано-Франківської області скласти з урахуванням рішень судів уточнений протокол про результати голосування на довиборах у Верховну Раду і доставити його в ЦВК не пізніше 17:00 15 квітня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК 12 квітня, повідомляє Центрвиборчком у Фейсбук, пише ПІК.

“Сподіваюся, що ОВК неухильно виконає вимоги закону щодо встановлення достовірних підсумків голосування, які будуть максимально точно відображати волевиявлення виборців, а також в повній мірі врахує рішення судів та вчинить всі необхідні дії, які випливають з них”, – наголосив голова ЦВК Олег Діденко.

Він  нагадав, що, відповідно до закону, 12 квітня останній день для офіційного встановлення підсумків виборів, однак суди досі продовжують розглядати ряд справ по ним.

Член Центрвиборчкому Андрій Гевко повідомив, що в апеляційному суді розглядаються скарги на рішення судів першої інстанції в трьох справах. Ці судові розгляди повинні завершитися у вівторок, 13 квітня.

Нагадаємо, що 28 березня на Прикарпатті пройшли довибори в Раду на окрузі №87. Всі три основні претенденти на депутатський мандат заявили про порушення на виборах. 4 квітня завершився підрахунок голосів, за результатами якого кандидат від “Слуги народу” Василь Вірастюк набрав 31,25% голосів, а його головний суперник Олександр Шевченко від партії “За майбутнє” – 29,69% голосів. Він й подав кілька позовів до суду.

Читайте також:

Юлія Тимошенко зізналася, на що позичила доньці 112 мільйонів гривень

В Україні хочуть повернути дорожній збір з власників авто

Ваш гороскоп на 12 – 18 квітня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено