Івано-Франківськ

У Коломиї триває капітальний ремонт музею “Писанка” (ФОТО)

Ремонтні роботи проводяться в рамках програми "Велике будівництво".

У Коломиї ремонтують музей писанкового розпису. Як проходять роботи перевіряв голова Коломийської РДА Любомир Глушков, повідомляють на сайті Коломийської райдержадміністрації, пише ПІК.

3

“Зараз триває ремонт двох поверхів. Старе дерев’яне покриття підлоги замінили керамічною плиткою. Також встановлюють санвузли. Проект передбачає вбиральню для людей з обмеженими можливостями. Крім того проводиться благоустрій території навколо музею «Писанка». Поруч із спорудою встановили постамент. На ньому музейники розмістять інформацію про візитівку Коломиї”, – йдеться у повідомленні.

Замовником робіт у музеї є «Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області». Підрядник – ТОВ “О.І. ГРУП”. 

У Коломиї триває капітальний ремонт музею "Писанки" (ФОТО)

Двері для відвідувачів музей писанкового розпису має відчинити наприкінці літа. Відкриття оновлених виставкових зал буде приурочене до 30-ї річниці Незалежності України.

Крім того, на Коломийщині планують будівництво модульного спортивного залу в селі Королівка.

2 3

“Ми плануємо, щоб цього року всі роботи були виконані й до кінця року об’єкти були введені в експлуатацію. Це буде залежати звичайно від виконавців робіт”, – сказав голова РДА.

До слова, музей «Писанка» збудований двадцять один рік тому. Висота архітектурної споруди – 14 м, а діаметр 10 м. До музейної колекції входить більше 12 тисяч унікальних писанок та декоративних яєць. З часом виникла потреба в оновленні візитівки Коломиї. Адже споруда була в аварійному стані. 

Читайте також у ПІК:

 Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube таTelegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено