Івано-Франківськ

Денис Шмигаль назвав роботу трьох медичних закладів у Львові прикладом для всієї галузі (ФОТО)

Прем'єр пересвідчився, як медичний менеджмент, за допомогою місцевої і центральної влади, може успішно розвивати медичні заклади.

 

Денис Шмигаль назвав роботу трьох медичних закладів у Львові прикладом для всієї галузі (ФОТО)

Денис Шмигаль назвав роботу трьох медичних закладів у Львові прикладом для всієї галузі (ФОТО)

Денис Шмигаль – глава Кабміну України, як писала ПІК, перебуває сьогодні з робочим візитом у Львові. Враховуючи складну ситуацію щодо рівня захворюваності на коронавірус, прем’єр відвідав кілька медичних закладів, повідомляє ПІК.

  • Кореспондент ПІК у Львові попросила прокоментувати побачене.

– Денисе Анатолійовичу, Ви сьогодні відвідали кілька медичних закладів у Львові, які у Вас враження?

Дійсно, ми сьогодні відвідали декілька лікарень. Критична ситуація із Covid вимагає особливої уваги держави до медиків, до медичної системи, до лікарень.

Зокрема, ми побували у фтізіопульмонологічному  центрі (або так званому Центрі легеневого здоров‘я), де сьогодні перебуває 315 хворих на Covid. Загалом у закладі 370 ліжок, забезпечені киснем.

Центр легеневого здоров’я – один з яскравих прикладів того, як менеджмент медичного закладу вдало його розвиває. У ньому відбулась певна кадрова оптимізація. Відбулись позитивні зміни в цілому – закуплено обладнання, проведені ремонтні роботи. І на сьогодні ми розуміємо, що цей лікувальний заклад є  хорошим прикладом і може бути пілотним проектом, як реалізовувати подібні речі на території всієї держави. Ми ж пам’ятаємо, що на початку медичної реформи питання туберкульозних диспансерів, фтизіопульмонологічних центрів було надзвичайно гострим і дискусійним: потрібні вони, чи не потрібні, як будуть фінансуватись.

Зараз ми бачимо, що це надзвичайно потрібний вектор розвитку, і фтізіоцентр у Львові – один з яскравих прикладів. Ми подивилися, як на практиці все відбувається. Поговорили про проблемні питання, про розвиток.

Другим ми відвідали Центр радіаційного здоров‘я населення.

Третім — Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові, всі його знають як “Дитячу Чорнобильську лікарню”.

Це ті приклади, які сьогодні викликають особливу увагу, адже показують, як медичний менеджмент на місцях, за допомогою місцевої і центральної влади, може успішно розвивати медичні заклади.

— Як можете оцінити рівень завантаженості медиків на фоні загальної епідеміологічної ситуації на Львівщині?

— Задавав питання в усіх лікарнях, особливо — у Фтизіопульмонологічному центрі, тому що вони сьогодні є базовою лікарнею по Covid: 315 хворих. Три дні поспіль більше пацієнтів виписується, ніж поступає. Це хороша тенденція. Це дає нам надію на те, що у найближчі дні або тижні Львівщина вийде з червоної зони: залежно від того, як покажуть параметри.

Та це не означає, що потрібно себе втішати і знімати маски, і бути непильними. Covid нікуди не подівся.

Завантаженість медиків, звичайно ж, висока. Ми продовжуємо вакцинальну кампанію. І зараз уряд докладає всіх зусиль, щоб масимальна кількість вакцин була отримана вже найближчим часом, і ми її розвивали і посилювали можливості медиции, – сказав Денис Шмигаль.

Читайте також:

Шмигаль навідався до Західноукраїнського дитячого медичного центру у Львові (ФОТО)

16 квітня Львів відвідає Денис Шмигаль

У Львові обурені містяни перекрили рух автотранспорту (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

1

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено