Івано-Франківськ

Зустріч Зеленського, Макрона і Меркель: про що будуть говорити

На перемовинах планується обговорити низку питань, серед яких, зокрема, нарощування військової присутності Росії.

Меркель, Макрон та Зеленський / фото REUTERS

Сьогодні, 16 квітня, президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Франції, де почалася зустріч із президентом Еммануелем Макроном, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Президенти двох держав зустрілися під час робочого обіду в Єлисейському палаці. Крім того, планувалося, що до їхніх перемовин долучиться за допомогою відеозв’язку канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Що обговорюватимуть Зеленський, Макрон і Меркель

Як розповів президент Зеленський, під час зустрічі будуть обговорюватися питання, пов’язані з війною на сході України та окупацією Криму. Йдеться насамперед про нарощування військової присутності Росії біля кордону з Україною. Також на порядку денному зустрічі буде статус українських реформ, зокрема, створення незалежної й надійної судової влади.

Стосовно ж розмови з Меркель, то, за словами Зеленського, йтиметься про потребу зустрічі у нормандському форматі. Адже Меркель і Макрон уже поговорили втрьох із лідером Росії. Тому, наголосив очільник української держави, “повинна бути така сама зустріч, де суб’єктом є Україна”.

Очікування Зеленського від майбутньої зустрічі

Глава української держави Володимир Зеленський заявив, що дуже очікує цієї зустрічі й хоче, щоб “у Європи було стовідсоткове розуміння, як вони оцінюють Україну”.

Він наголосив на необхідності, щоб європейські лідери відкрито говорили про те, що вони бачать Україну в Європейському Союзі. Президент переконаний, що настав час для отримання Україною Плану дій щодо членства у НАТО та плану вступу до Євросоюзу.

“Не просто в майбутньому, коли Україна зробить перше, друге, третє, четверте, п’яте, шосте… Якщо безпека будь-якої країни – це членство в Альянсі, то треба робити кроки відносно Плану дій щодо членства”, – додав він.

Очільник МЗС України про майбутню зустріч у Парижі

Своєю чергою, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що президент Володимир Зеленський під час візиту до Парижу “не поступиться жодною принциповою позицією України і не перетне жодної “червоної лінії” нашої країни, захищаючи наші інтереси”.

Кулеба зауважив, що Україні важливо розмовляти з Францією, бо вона є важливим міжнародним гравцем і учасником “нормандського формату”.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено