Івано-Франківськ

Дорослих дітей в Україні зобов’яжуть утримувати непрацездатних батьків

Доведеться оплачувати всі соціальні витрати, які раніше несла держава – за послуги соцпрацівника або ж за утримання в спецустанові.

pensioner scaled

В Україні раніше турбота про літніх непрацездатних батьків була моральним обов’язком, але тепер її також буде регламентувати законопроєкт, що знаходиться на стадії громадського обговорення, «Про захист майнових прав окремих категорій осіб і відшкодування витрат на догляд за такими особами», повідомляє Діло, пише ПІК.

Як сказано в пояснювальній записці до законопроєкту, на практиці закон про допомогу літнім батькам або іншим родичам часто ігнорують. Покарання за це немає, а люди похилого віку змушені користуватися допомогою державним коштом.

“Законопроєктом вводиться норма, за якою зобов’язання компенсації витрат, які несе державний бюджет на утримання літніх людей, лягає саме на плечі родичів. Їм доведеться оплачувати всі соціальні витрати, які раніше несла держава – за послуги соцпрацівника або ж за утримання в спецустанові, і т. д. В іншому випадку держава може вимагати відшкодування витрат через суд”,- йдеться у повідомленні.

Схожі зобов’язання накладаються на опікунів, які укладають з самотньою літньою людиною договір довічного утримання за право успадкувати його житло або інше майно, в іншому випадку опікунів позбавлять права на майно за договором, і воно відійде державі.

Читайте також:

Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі (ВІДЕО)

Івано-Франківськ: чи підуть мешканці прибирати місто до Великодня (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено