Івано-Франківськ

Депутати облради проголосували за відміну власного рішення про ліквідацію “Теплого дому” у Долині

23 квітня відбулося засідання шостої сесії Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання.

c12f9c95bdeda7d7 1 scaled

Зокрема, на розгляд прикарпатських депутатів запропонували проект рішення про скасування рішення про дитячий будинок «Теплий дім» у Долині, повідомляє журналіст ПІК зі сесійної зали.

Нагадаємо, відповідне рішення набуло чинності 19 лютого 2021 року, адже за нього проголосували депутати.

«Ми зобов’язані реагувати, взяти до відома усі рекомендації, щоб попередити будь-яке порушення. Тому що за кожним нашим рішенням є доля дітей. Вже сьогодні ці заклади наповнені на 105 відсотків. І якщо сьогодні ми будемо говорити про закриття бодай одного закладу, куди подінуться ці діти? Тому я би хотіла щоб ми відчували спільну відповідальність.

19 лютого саме ОДА звернулася звернулися до обласної ради про прийняття цього рішення. Але ми просимо вас звернути увагу і проголосувати за скасування даного рішення. Щоб ми могли зберегти даний заклад», – наголосила під час свого емоційного виступу Віталія Попович, в.о. начальника служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА.

Своє слово взяв й голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Бойчук, апелюючи на репліки депутатів та голови обласної ради про “медвежу послугу” з боку власних підопічних, а саме – Віталії Попович.

«Питання емоційне, якщо воно стосується дітей. Давайте виходити до конструктиву. Я прошу підтримати скасування цього рішення та проголосувати «за». Стосовно долі цих дітей, я готовий дати відповідь. Інколи люди роблять помили. Депутатам підсунули рішення, так само як і підсунули його мені.

Дисциплінарна комісія має на мені з’ясування обставин. Коли ми розбиралися із комісією, вийшла різниця де-факто і де-юре. Хтось говорив про передачу Долинській громаді, хтось – про ліквідації. Функціонування таких будинків повинне бути змінене», – зазначив очільник ОДА.

Своєю чергою, в.о. начальника служби у справах дітей взяла на себе відповідальність за те, що сталося.

«Я повною мірою беру на себе відповідальність за ті всі дії, які були прийняті, та рішення, які покладення на мене, як посадовою особою», – відповіла Віталія Попович.

Депутати розкритикували дії служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА.

«Ви нас переконували про ліквідацію закладу. Зараз ви нас переконуєте відмінити це рішення. Але виникає питання: якщо ви готуєте рішення про ліквідацію, то готуйте рішення про те, куди будуть влаштовані працівники закладу та діти», – зауважив депутат обласної ради Дмитро Лащук.

У підсумку, після емоційних дискусій, 77 депутатів проголосували за скасування рішення про ліквідацію долинського “Теплого дому”.

photo 2021 04 23 12 52 54 scaled

Детальніше:

Про ліквідацію Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» заговорили давно. Вперше під загрозою заклад опинився ще у 2008 році.

«Теплий дім» належить обласній раді, і досі гроші надходили з держбюджету окремою субвенцією. Районна рада на правах органу, який представляв інтереси усіх громад Долинського району, надавала фінансову допомогу обласному бюджету для забезпечення діяльності даного закладу.

Міська рада фінансувати «Теплий дім» не має повноважень, адже, здійснення таких видатків із міського бюджету, згідно з статтею 89 Бюджетного кодексу України, не передбачено. Хоча міська влада не залишалась осторонь проблем, що виникали і мали стосунок до дітей. Про це свідчать неодноразові прийняті рішення на користь дітей, які потребують інклюзивної освіти та особливого піклування.

02edf592 25a7 4b92 968f 027215a5e27e scaled
dacf64b7 1e0b 4a5f a58e 4c71c0a75352 scaled

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено