Івано-Франківськ

Стало відомо, у який термін підприємці в Україні отримають карантинні 8 тисяч гривень

Кінцевий термін подачі заяви: 30 днів з дня введення "червоного" рівня в регіоні.

2 main

В Україні назвали терміни отримання 8 тисяч гривень, які обіцяє Кабмін.  Фізичні особи – підприємці (ФОПи) і наймані працівники з “червоних зон” зможуть отримати по 8 тисяч протягом десяти днів після заповнення заявки. Всі дані повинні бути заповнені правильно, йдеться у відповіді прес-служби Мінекономіки на запит РБК-Україна, пише ПІК.

“Як зазначається у відповіді, з 19 квітня ФОПи і наймані працівники, діяльність яких була припинена на час перебування в області “червоній” зоні, можуть подати заявку на отримання одноразової матеріальної допомоги з державного бюджету України в розмірі 8 тисяч гривень. Зробити це можна на порталі або в додатку “Дія” –  йдеться у відповііді.

У прес-службі уточнили, що подати заяву можна протягом 30 днів з дня введення “червоної” зони в області, де ведеться діяльність. Якщо ця область була віднесена до “червоної” зони протягом лютого-березня 2021 року, можна подати заяву до 18 травня 2021 включно.

“Якщо правильно заповнені всі дані і застрахована особа відповідає умовам надання допомоги, “протягом 10 днів виплата надійде на рахунок, вказаний в заяві на допомогу”, – повідомили в Мінекономіки.

Відзначимо, заявки на отримання 8 тисяч гривень компенсації почали приймати 19 квітня. За станом на 21 квітня заявки подали більше 200 тисяч фізичних осіб – підприємців та найманих працівників. У той же час з держбюджету було виділено кошти тільки на 175 тисяч громадян – 1,4 млрд гривень.

Інструкція щодо подачі заявки опублікована на порталі “Дія”. Подача заявки займе близько 5 хвилин. Кінцевий термін подачі заяви: 30 днів з дня введення “червоного” рівня в регіоні.

Читайте також:

Міхеіл Саакашвілі побував на Прикарпатті: стала відома тема візиту

На Прикарпатті видали настанови церквам та релігійним громадам до Великодня: що радять

На Прикарпатті фтизіопульмонологічний центр отримав рентгенівський комплекс вартістю 1,9 млн грн

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено