Івано-Франківськ

На Прикарпатті відбудеться традиційне «Свято Неба: wings of freedom»

Вже декілька років на Тлумаччині в с. Ісаків або с. Одаїв відбувається «Свято Неба: wings of freedom».

photo 2021 04 29 09 36 55 scaled

«Свято Неба: wings of freedom» – Традиційно на цьому святі проходять змагання пара- та дельтапланеристів.

Через пандемію та карантинні обмеження у 2020 році провести свято не вдалося. Цього року все ж таки плануєть  змагання «Свято Неба: крила свободи». Про це повідомив співорганізатор, директор КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича” Михайло Ковтун.

“Багато факторів минулого року не дозволили нам зустрітися на схилах Дністровського каньйону, щоб знову насолодитися польотами пара- та дельтапланеристів. Але і ми вже не в змозі чекати далі. Після довгих перемовин, побоювань, роздумів: організовувати чи чекати, Дністровський регіональний ландшафтний парк та ГО “Гірський рятувальний центр” вирішили, що фестивалю – БУТИ!” – розповів на своїй сторінці Facebook Михайло Ковтун.

Зараз організатори – Дністровський регіональний ландшафтний парк та ГО “Гірський рятувальний центр” – шукають гроші для підготовки територій, оренди музичної апаратури, організації всього дійства.

Планують облаштувати атракції для відвідувачів. Свято проведуть як для професіоналів пара-, дельтапланеристів, так і для охочих вперше спробувати себе у цьому.

Також на “Святі Неба” звернуть увагу на екологічні проблеми. А саме, на проблеми засмічення лісів та річок, спалювання сухої трави та листя, сортування сміття.

Вже відомо, що “Свято Неба” відбудеться 30 травня.

«Навіть природа почала натякати, що 30 травня на схилах Дністровського каньйону (Дністровський регіональний ландшафтний парк), в Одаєві або Ісакові (пам’ятаєте – все залежить від напрямку вітру) відбудеться “Свято Неба: wings of freedom”», – Михайло Ковтун.

photo 2021 04 29 09 36 53 scaled

Зустрінемось в небі над Дністром!

Фото: Михайло Ковтун/ Facebook

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено