Івано-Франківськ

Стало відомо, на який продукт в Україні знизилась ціна, – Мінекономрозвитку

На зниження вплинула, зокрема, програма держпідтримки аграріїв для стимулювання виробництва гречки.

eac230b grechka piksa043019

У квітні знизилась ціна на крупи гречані, які входять до переліку соціально значущих товарів. Зниження становить 0,4%, продукції достатньо для повного забезпечення внутрішнього попиту, повідомила пресслужба Мінекономіки, пише ПІК.

Так, ціна станом на 30 квітня становила 40,06 грн/кг. На зниження вплинула, зокрема, програма держпідтримки аграріїв для стимулювання виробництва гречки. Нею передбачено надання дотацій аграріям у розмірі 3500 грн на 1 га посівів гречки, очікується охоплення у 15 тисяч га.

“Також, Мінекономіки не очікує проблем на ринку гречки через тимчасову відмову Росії експортувати цю продукцію в Україну. Внутрішні потреби у гречці будуть повністю забезпечені”, – додали у відомстві.

У 2020/2021 маркетинговому році (МР) внутрішня потреба у гречці становить 131 тис. тонн, з них 116 тис. тонн – на харчові потреби. За даними Держстату, у 2020 році обсяг виробництва гречки становив 97,6 тис. тонн. Перехідні залишки на початок МР становлять 10 тис. тонн, а наприкінці прогнозуються на рівні 20 тис. тонн.

Станом на 1 травня 2021 року Україна експортувала  0,6 тис. тонн зерна гречки та імпортувала 31,3 тис. тонн (зокрема, з РФ – 18,9 тис. тонн, Казахстану – 9 тис. тонн, Білорусі – 3,4 тис. тонн). Також було імпортовано 19 тис. тонн зерна зернових культур, з яких гречана крупа становить близько 15 тис. тонн.

Нагадаємо, що менше ніж місяць тому експерти прогнозували, що до кінця року ціна гречка може сягнути 80 грн. Причому про це розповідав  виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий.

Читайте також:

Українців можуть позбавити субсидій за банківські рахунки та поїздки за кордон

Дива не сталося: Ахметов – перший, зять Кучми – другий… ТОП-100 найбагатших людей в Україні

Стало відомо, скільком жінкам Прикарпаття Президент присвоїв сьогодні звання “Мати-героїня”

Ваш гороскоп на тиждень 10 – 16 травня

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено