Івано-Франківськ

Мати роботу на Прикарпатті допоможе координаційний комітет сприяння зайнятості (ВІДЕО)

За ініціативи Івано-Франківського обласного центру зайнятості сьогодні Координаційний комітет провів засідання з актуальних питань.

На Прикарпатті – в Івано-Франківському центрі професійно-технічної освіти служби зайнятості сьогодні відбулося засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-Франківської області, повідомляє ПІК.

У складі комітету – представники влади, роботодавців та профспілок.

Як наголошували учасники заходу, для зростання рівня зайнятості на Прикарпатті необхідно розвивати економіку, залучаючи інвесторів, та створювати нові робочі місця. Зокрема, у територіальних громадах, які мають трудові ресурси, але не знаходять їм використання.

На засіданні обрали на три роки  керівний склад комітету – для злагодженості в роботі та підвищення її ефективності. Від трьох сторін планували обрати голову комітету та двох заступників. Але визнали більш доречним визначити трьох співголів, які почергово головуватимуть у комітеті.

Сьогодні цю місію виконував Василь Скригунець – заступник голови – виконавчий директор Івано-Франківського обласного об’єднання роботодавців. Співголовами Координаційного комітету також обрали: Світлану Онищук – заступницю голови Івано-Франківської ОДА та Володимира Уєвича – першого заступника голови Ради профспілок області.

Також директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк проінформував, що  попри зменшення попиту на робочу силу у багатьох видах економічної діяльності, за сприяння служби зайнятості у 2020 році працевлаштували 25,4 тис. осіб. Він зауважив, що службою зайнятості проводилась робота щодо надання суб’єктам малого та середнього підприємництва, фізичним особам-підприємцям допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Упродовж квітня-грудня 2020 року для 1,6 тис. роботодавців області прийнято позитивні рішення щодо виплати цього виду допомоги 9,5 тис. працівникам. Службою зайнятості області прийнято позитивні рішення щодо надання 372 суб’єктам господарювання (юридичним особам) коштів для виплати одноразової матеріальної допомоги в період обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а це ще 6,6 тис. найманих працівників.

Детальніше дивіться у ВІДЕО.

Читайте також:

Яку фінансову підтримку в час пандемії отримали роботодавці Прикарпаття за сприяння центру зайнятості, – Василь Цимбалюк (ФОТО)

Що загрожує судам на Прикарпатті: усі тепер під охороною

У Франківську замість “лікарняних” листків почали видавати довідки (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено