Івано-Франківськ

В Єгипті загинув колишній глава української розвідки: стали відомі обставини (ФОТО)

Чоловіка доправили в клініку Dahab general hospital, але медикам не вдалося його врятувати.

189271953 3911952298888550 1183849876293496128 n scaled

В Єгипті колишній глава української розвідки Віктор Гвоздь відзначав свій день народження і займався дайвіном, повідомляє strana., пише ПІК.

Віктор Гвозль очолив Службу зовнішньої розвідки України після Революції Гідності у 2014 році та звільнений за Петра Порошенка у 2016-му.

“62-річний військовий приїхав на узбережжі Червоного моря, щоб відзначити свій день народження. Він захоплювався дайвінгом. Вранці 28 травня він також занурювався з аквалангом, але занадто довгий час провів на глибині. Спочатку рятувальники почали бити на сполох, коли українець вчасно не піднявся на поверхню. А коли він з’явився, виявилося, що йому потрібна медична допомога. Врятувати його не вдалося”, – пише видання.

З’ясувалося, що він довгий час провів на глибині 40 метрів, а потім дуже різко сплив на поверхню. Це викликало азотне отруєння крові – Кесон хвороба.

Дайвера доставили в клініку Dahab general hospital, але медикам не вдалося його врятувати.

Нагадують, що після своєї відставки Гвоздь часто давав коментарі в пресі. Не вірив в повернення Криму в доступному для огляду майбутньому.

“Військовим шляхом його неможливо повернути, ніхто не буде починати бійню. Я вважаю, що неможливо повернути Крим при правлінні Путіна”, – заявляв Віктор Гвоздь в 2019 році в одному з інтерв’ю.

Також він вважав Україну полем битви двох основних світових сил.

“Фактично Україна стала лінією фронту, на якій зійшлися інтереси двох основних геополітичних гравців – Росії і США”, – заявляв Гвоздь.

На фото: Віктор Гвоздь (в центрі) з друзями-дайверами під час останньої поїздки в Єгипет.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено