Івано-Франківськ

Патріарх Святослав поділився враженнями від відвідин обласної дитячої клінічної лікарні (ФОТО, ВІДЕО)

31 травня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав Івано-Франківську обласну дитячу клінічну лікарню та зустрівся з колективом та пацієнтами

194630034 318126936550236 4258629629282856624 n scaled

Зустріч відбулася за сприяння Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Владики Володимира Війтишина та на запрошення генерального директора Тараса Мельника, повідомляє ПІК

Метою зустрічі є привернення уваги громадськості до проблематики захисту дітей, адже 1-го червня у всьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей.

Дуже мені було зворушливо відвідати онкохворих дітей, побачити очі їх батьків. Саме коли дивився в очі тих хворих діточок, відчувається, що людина перед такою складною хворобою може відучувати себе обмеженою. Вони з такими очима на нас дивитися, сподіваючись на надію. А лікарям я сказав, щоб вони побільше мали добрих новин для цих діточок та матерів“, – зазначив Глава УГКЦ.

2 22

Особливо зворушив Владику візит до відділу інтенсивної терапії для новонароджених.

Коли бачиш те ангелятко, ту дитинку, на штучній вентиляції легень, то є дуже зворушлива картина. Я зняв шапку і схилив голову. Бо це щось справді унікальне. Наскільки лікар має бути вправний і обережний в цьому“, – наголосив Святослав Шевчук.

3 16 scaled

По дорозі пан Тарас (Мельник, директор ОДКЛ, – ред.) мені відкрив один секрет, але скромно про нього сказав, що у відділенні інтенсивної терапії, де лікували важких хворих дітей на ковід, виходили усіх. Я хочу побажати, щоб ви так далі тримали. Бо пандемія ще не завершилася. Але навіть у великих клініках не можуть таким похвалитися. Після того всього,  що я побачив, слова великої вдячності усім вам. Я буду мати про що молитися“, – каже Патріарх Святослав.

Глава УГКЦ побажав, що Обласна дитяча клінічна лікарня була завжди добрим середовищем, де добро перемагає смерть: «Мені б дуже хотілося, щоб завжди ви могли всиляти надію, щоб батьки, разом з вами, надіялися перемогти хвороби».

4 8 scaled

 

В нас є дуже багато амбітних планів. Тому просимо за ці плани молитися. В нашій лікарні немає жодної байдужної людини. Тут є ті, хто завжди дбав про медицину. Тому просимо вас молитися. Завжди згадувати наш колектив і наших пацієнтів у молитвах. Завдяки вашій допомозі, а також допомозі влади, сподіваюся що незабаром ми зустрінемось на відкритті нового відділення“, – наголосив генеральний директор медичного закладу Тарас Мельник.

За словами організаторів зустрічі, діти потребують захисту та піклування не лише 1 червня, а щодня. Саме тому візит Патріарха Святослава покликаний наголосити на тому, що доступна, якісна та безпечна медицина для дітей – обов’язок громади та держави.

Життя дитини, навіть коли вона має певні вади, вона має право на життя і на здоров’я. Ніхто з людей не має права вирішувати хто має жити, а хто – має вмерти“, – резюмував Святослав.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено