Івано-Франківськ

Знизити викиди в атмосферу: на Бурштинській ТЕС розпочався капітальний ремонт

Бурштинські енергетики розпочали капітальний ремонт енергоблоку №11 вартістю 87 млн грн.

Burshtynska TES foto zi storony damby scaled

Це продовжить термін служби обладнання, покращить його технічні характеристики та знизить викиди в атмосферу, пише ПІК.

Капітальний ремонт енергоблоку передбачає заміну поверхонь нагріву котла, ремонт трьох циліндрів турбіни, генератора та автоматики, а також контрольно-вимірювальних приладів. 7 млн грн. передбачили на капітальний ремонт елекрофільтрів за новою методикою відновлення критичних вузлів.

«З початку року ми провели декілька ремонтів і уже приступили до капітального. Багато роботи буде вкладено саме у відновлення початкового стану обладнання, при якому, за аналогічних умов роботи, ми зможемо отримати більшу потужність, а відповідно й кращі техніко-економічні показники. Ми також відновимо всі зношені частини електрофільтрів та зменшимо шкідливі викиди в атмосферу для покращення екологічної ситуації в регіоні», – коментує Валерій Хом’яков, директор ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Mashzal Burshtynska TES scaled

Завершення капітального ремонту енергоблоку №11 дасть можливість повернути в енергосистему необхідні мегавати втраченої за роки потужності. А також дозволить ДТЕК Бурштинській ТЕС збільшити виробництво електроенергії для потреб українців, особливо в період використання кондиціонерів, та надійно пройти опалювальний сезон 2021.

Цьогоріч енергетики ДТЕК Бурштинської ТЕС запланували ремонтів обладнання на суму 510 млн грн. Тут п’ять поточних, два середні та один капітальний ремонт. Від початку року уже завершили поточний ремонт 8, 10 енергоблоків та середній ремонт енергоблоку №5, а до початку ОЗП проведуть ще 5 таких ремонтів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено