Івано-Франківськ

Івано-Франківщина зайняли сьоме місце у рейтингу економічної євроінтеграції серед областей України

Презентовані результати комплексного дослідження євроінтеграції областей за 2014-2019 роки.

image scaled

Івано-Франківщина у десятці кращих у рейтингу економічної євроінтеграції українських областей, повідомдяє ОДА, пише ПІК.

“Фахівці департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації взяли участь в онлайн-конференції «Рейтинг економічної євроінтеграції українських областей: динаміка за 6 років». Під час заходу були презентовані результати комплексного дослідження інтеграції областей до європейського економічного простору за 2014-2019 роки. Слід зауважити, що у 2019 році Івано-Франківщина посіла 7 сходинку рейтингу”, – йдеться у повідомленні ОДА.

Головним інструментом дослідження став Індекс євроінтеграційного економічного поступу (ІЄЕП). До складу ІЄЕП увійшли 15 індикаторів глибини торговельно-економічних зв’язків регіону з ЄС та 6 індикаторів рівня інституційної підтримки, яку обласні державні адміністрації забезпечували для зближення економік областей з ЄС.

З 2021 року Івано-Франківщина впроваджує в життя Стратегію розвитку Івано-Франківської області на період 2021-2027 роки, яка передбачає перелік конкретних заходів, проектів та програм щодо посилення інституційної підтримки євроінтеграційного поступу.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено