Івано-Франківськ

Маля, яке покинули у смітнику Франківська, можуть повернути матері

Немовля, яке знайшли у сміттєвому контейнері на вулиці Сухомлинського в Івано-Франківську, можуть повернути його матері.

"Треба дивитися, які обставини змусили". Покинуте у смітнику маля можуть повернути матері

Немовля можуть повернути його матері, якщо її знайдуть, або ж перевести у Надвірнянський будинок дитини. Про це Суспільному розповіла заступниця начальника обласної служби у справах дітей Віталія Попович, пише ПІК.

За словами чиновниці, мати може повернути сина: “Це — індивідуально. Треба дивитися по ситуації, які обставини змусили. У будь-якому випадку на сьогодні, це – злочин, тому що такі умови склалися, що була реальна загроза для здоров’я та життя людини. Але шанси повернути дитину є”.

Важливо, в яких умовах знайшли дитину, каже Віталія Попович, і згадує про “Вікно життя”, що діє в Івано-Франківську. Воно вже рятувало покинуте немовля.

“Рік тому такий самий випадок трапився, але дитина була поставлена у “Вікно життя”, і це вже зовсім інша ситуація. А тепер ця дитина вже в родині”, — сказала держслужбовиця.

Якщо ж матір покинутого хлопчика не знайдуть, дитину поставлять на облік з усиновлення і соцслужби працюватимуть над пошуком нової родини. В іншому випадку немовля переведуть до Надвірнянського будинку дитини, каже Віталія Попович. Втім, вона вважає, що охочих взяти під опіку малюка в Івано-Франківську вдосталь.

“На сьогодні в міськвиконкомі Івано-Франківська є достатньо багато пар, які перебувають на обліку з усиновлення. І там є черговість, тобто з цим працює служба у справах дітей виконавчого комітету. Я думаю, що новонароджений хлопчик не буде залишений без піклування батьків”, — розповідає Віталія Попович.

Нагадаємо, в Івано-Франківську в смітнику знайшли немовля

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено