Івано-Франківськ

В Україні хочуть обмежити вміст трансжирів у харчових продуктах

Міністерство охорони здоров’я України розробило проєкт закону на виконання плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік.

Трансжири - Кабмін запропонував зменшити кількість шкідливої добавки

Верховна Рада України зареєструвала проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах», що був поданий в порядку законодавчої ініціативи Кабінетом Міністрів України, пише ПІК з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Законопроєкт покликаний запровадити заходи з регулювання вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах для профілактики виникнення захворювань серцево-судинної системи, зокрема ішемічної хвороби серця шляхом сприяння здоровому харчуванню.

“Споживання трансжирних кислот викликає особливе занепокоєння, оскільки їх високий рівень споживання корелює з підвищеним ризиком розвитку захворювань серцево-судинної системи. Раціон з надлишковим вмістом трансжирних кислот підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 21% та смертність від них на 28%”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров’я загальне споживання трансжирних кислот не повинно перевищувати 1% від загального споживання калорій, що відповідає менше ніж 2,2 г на день при раціоні, що становлять 2000 калорій.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено