Івано-Франківськ

На Тернопільщині після варіння картоплі позеленіла вода (ФОТО)

Вода у якій варилася молода картопля за ніч змінила колір.

На Тернопільщині жінка не розуміє, від чого вода у каструлі, в якій варилася картопля позеленіла. Про це у соцмережі повідомила Лілія Кондрат, пише ПІК.

На Тернопільщині після варіння картоплі позеленіла вода (ФОТО)

“Варили вчора на вечерю, картоплю з’їли, воду якось не вилили. На ранок вода позеленіла) Ми поки колір не змінили)))”, – написала жінка.
 Також пані Лілія запитує:
1. То звичайна реакція на метал каструлі, просто порядні газдині не маринують воду цілу ніч, а виливають відразу?
2. То особливий сорт картоплі?)
3. То була не картопля?)
У коментарях людини мають свою думку з приводу того, чому вода стала зелена.
  • Здайте в лабораторію ,будете знати ,що то за молода картопля.
  • То вийшла хімія якою ту бараболю кропили.
  • Такої реакції ще не бачила, росла в селі, моя бабуся мала її різні сорти і ні один так воду не фарбував.
  • Зараз все хімічне. Може дійсно сама вода якісь елементи має в собі та і картопля. Ось вам і реакція.
  • Нема клопоту. В молодій, незрілій картоплі вміст соланіну набагато вищий, ніж у зрілій – це її захист, коли нема шкірки. Ймовірно, в ранньостиглих сортах він ще більший. Не пийте цю воду – цапками станете. І не їжте зеленої картоплі, як чукчі жовтого снігу. Тай всьо. В мене теж колись зеленіла вода на другий день, якщо що.
  • Це від хімічних добрив для швидкого росту картоплі. Нітрати, нітрити, сульфати.. великий вміст соланіну.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено