Івано-Франківськ

На Тернопільщині людям видаватимуть Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

Мешканці області, які  щеплені двома дозами вакцини від COVID-19 вже можуть отримати таке свідоцтво.

На Тернопільщині таких людей уже понад три тисячі. Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація, пише ПІК.

На Тернопільщині людям видаватимуть Міжнародне свідоцтво про вакцинацію

“Міжнародне свідоцтво про вакцинацію вже видається жителям Тернопільської області, які вакциновані двічі. Таких людей в області є понад три тисячі. У свідоцтві вказуються дати, коли були зроблені щеплення та якою вакциною”, – розповіла директорка департаменту охорони здоров’я ОДА Ольга Ярмоленко.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію можна буде використовувати для перетину державних кордонів тих країн, які визнаватимуть це свідоцтво. Також в Україні розробляють «Ковідний сертифікат». Його планують запустити з 1 липня 2021 р.

“Коронавірусний сертифікат можна буде отримати як у паперовому, так і в електронному форматі (міститиме QR-код). У цьому документі буде вказано вже більше інформації, аніж в Міжнародному свідоцтві про вакцинацію. Зокрема, буде вказано про захворювання та термін захворювання. А також, якщо пацієнт робив аналізи на визначення рівня антитіл до COVID-19, то будуть вказані останні результати”, – додає пані Ольга.

У планах зробити 2 версії «Коронавірусного сертифіката»: внутрішній – для користування всередині країни, і зовнішній – для виїзду за кордон.

До слова, за минулу добу на Тернопільщині від коронавірусу вакцинувалися 948 людей. Загалом від початку вакцинальної кампанії щеплення отримали вже понад 42 тисячі жителів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено