Івано-Франківськ

Завершилося засідання екологічного комітету ВР на Прикарпатті: про що домовилися (ФОТО)

11 червня в Івано-Франківську відбувається виїзне засідання екологічного комітету Верховної Ради України.

Як вже повідомляла ПІК, відбулося обговорення складної ситуації в екологічно небезпечному районі Калуша.

Під час засідання екологічного комітету Верховної Ради на Прикарпатті розглянули ряд важливих екологічних питань.

“Ми давно організовують це засідання. Я хочу подякувати зі слів вдячності. Ми підняли три вкрай важливі питання – лісова галузь, питання техногенної катастрофи, яку побачили наживу члени комітету. Тут є загрози трансконрдонного характеру. Були занесені дуже багато пропозицій. Зокрема, до ради РНБО щодо їхнього втручання в це питання. В частині інпаментаціі протипаводкової ініціативи також зроблено пріоритетні корки, розглянути важливі пропорції. Ресурсі відповіді є”, – зазначив Едуард Прощук – народний депутат, голова підкомітету з питань охорони й раціонального використання водних ресурсів та державного моніторингу навколишнього природного середовища

fe3db21b f400 4e18 aac8 ba435f46c8c6 scaled

“Стосовно Домбровського кар’єру, я чітко розумію цю проблему, адже ми маємо щось подіне на Криворіжжі. Ми намітили шляху, які повинні зараз реалізувати, адже наразі є всі можливості. Є народний депутат, який знає цю проблем і він не здасться. Але це потрібно робити системно”, – наголосила нардепка Олена Криворучкіна – заступник голови екологічного комітету

Свою черговою, перший заступник голови Фонду держмайна України Денис Кудін зауважив, що проблема має локальний та регіональний характер, оскільки розсоли можуть забруднювати підземні води.

“Ми вдячні екологічному комітету за діяльність і потягну. Ми бачили незаконні дії, зараз треба відновити справедливість».

Резюмувала засідання голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко:

“Це питання надскладне і комплексне. Сьогодні я бачу чіткі наміри державних органів йти шляхом розв’язання цієї проблеми. Тогда в одному місці зроби правильно, щоб державна захистила інтереси громадян. Можливо ми тоді побачимо, шо Україна рухається зеленим курсом, який є в Європі. Сьгодні абсолютно також дуже важливо тема щодо проведення протипаводкової роботи. І саме позитивні те, що це засідання відбулося на місцях, а не в кабінетах в Києві”.
40262b80 df1c 43b9 8b2d 430b786fc79d scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено