Івано-Франківськ

У промислових обсягах: на Прикарпатті начальник організував розкрадання державного родовища піску та гравію

З  метою власного збагачення він залучив до протиправної діяльності двох суб’єктів господарювання.

117893122 4610951105612160 629773522863168668 n scaled

На Прикарпатті повідомили про підозру учасникам організованої групи, які видобували піщано-гравійну суміш у промислових масштабах, повідомляє пресслужба обласної прокуратури, пише ПІК.

“За даними слідства, керівник підрозділу держпідприємства, що здійснює розробку родовищ будівельних матеріалів, маючи у своєму віданні родовище корисних копалин та відповідний спецдозвіл на користування надрами, вирішив незаконно збагатитися шляхом привласнення піщано-гравійної суміші”, – йдеться у повідомленні.

Для маскування злочинної діяльності під законну господарську підозрювані уклали відповідні договори  з двома суб’єктами господарювання. Державі спричинено збитки на суму 246 тис. грн.

“Начальник залучив до протиправної діяльності двох суб’єктів господарювання. У подальшому організував їм безперешкодний доступ до родовища. Останні здійснювали безобліковий видобуток піщано-гравійної суміші поза бухгалтерським обліком, а також купували її за цінами гравію відсіяного (розубоженого), вартість якого значно менша від вартості піщано-гравійної суміші, яку реалізовували кінцевим споживачам”, – зазначають у прокуратурі.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури трьом учасникам організованої групи, серед яких начальник відокремленого структурного підрозділу одного із державних підприємств та двоє фізичних осіб-підприємців, повідомили про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28,  ч. 1 ст. 366 КК України).

У прокуратурі також повідомляють, що досудове розслідування здійснює Слідче управління Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено