Івано-Франківськ

Стало відомо, чим потрібно підгодовувати малину, щоб мати гарний урожай

В першу треба нагадати про необхідність поливу ягоди.

Стало відомо, чим підгодовувати малину в червні задля гарного урожаю. Без поливу ягоди не будуть соковитими і великими. Про це пише ПІК з посиланням на Науку і правду. 

Стало відомо, чим потрібно підгодовувати малину, щоб мати гарний урожай

Кущі малини потрібно поливати через день, якщо погода стоїть суха і немає затяжних дощів. Навесні можна підгодувати малину розчином курячого посліду, але в якості річного добрива використовувати його не рекомендується через великий вміст азоту.

В червні варто спрямувати всі сили куща на формування квітів і ягід, а не на появу нових листочків та пагонів. Тому на даному етапі знадобиться комплексна підгодівля зі збалансованим складом макроелементів.

Використовують Нітроамофоску. Розводять її з розрахунку 20-30 г на 10 л води . Цієї кількості вистачає на 1 погонний метр ряду, тобто приблизно на 15 кущиків. Така підгодівля допомагає не тільки зав’язати колір, але й утримати його для формування плодів.

Добриво потрібно вносити тільки в заздалегідь зволожений грунт. І ще важливе правило хорошого врожаю – не шкодуйте і видаляйте всі зайві пагони, які з’явилися після формування ряду. Інакше малині буде тісно і темно, багатого врожаю ви не отримаєте.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено