Івано-Франківськ

“Не перший випадок”: деталі отруєння людей на Франківщині

Наразі госпіталізували 11 людей.

Як повідомляла ПІК, у ресторані “Діброва”, що на Богородчанщині, отруїлися люди.

Як повідомив Суспільному Карпати начальник Богородчанського управління ГУ Держпродспоживслужби області Володимир Лерчук, отруєння у цьому закладі фіксують вже не вперше, передає ПІК.

“17 червня у ресторані відбувався випускний вечір школярів із села Саджава. 20 червня до нас надійшло повідомлення із лікарні про те, що в інфекційне відділення поступили люди з ознаками отруєння. Лабараторія відібрала проби залишків харчів. На час перевірки розпорядженням буде припинено роботу ресторану. Отруєння в цьому закладі зафіксували у 2016 році, якщо не помиляюся. Тоді тут святкували весілля”, — розповів Володимир Лерчук.

Як повідомили в пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби області, загалом у той день у закладі відпочивало 160 людей. Імовірною причиною отруєння могло стати вживання протермінованих харчів. Наразі проводять мікробіологічне лабораторне обстеження ресторану “Діброва”, відбирають проби харчів та питної води.

“Відвідувачі вживали курячі закуски, сирну та м’ясну нарізки, бульйон, картоплю, голубці, воду та алкоголь”, — повідомили в пресслужбі установи.

Як повідомила завідувачка інфекційного відділення КНП “Богородчанська ЦЛ” Лілія Федорів, 19 та 20 червня до відділення поступило 10 людей.

“Їх госпіталізували до медзакладу в стані середньої важкості та легкому. Сьогодні хворі почувають себе краще. Пацієнти поступали з ознаками гострої кишкової інфекції. Вони святкували випускний вечір”, — каже Лілія Федорів.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено