Івано-Франківськ

Правда від Мохнацької, ДТП за участі дитини та об’єднання Бульварів: ТОП-10 новин Прикарпаття за 14.06-20.06 (ФОТО)

Цей тиждень для Івано-Франківщини був насичений подіями, які Ви могли пропустити.

Топ-10 новин Прикарпаття

Тиждень, що минає, не обійшовся без атмосфери резонансних подій.

Відкриття центру масової вакцинації від COVID-19

У Франківську відкрили центр масової вакцинації від COVID-19. У перший день роботи центру мали провакцинувати приблизно 300 людей.

Центр знаходиться на базі спортивного комплексу Івано-Франківського національного медичного університету на вулиці Целевича, 34. Наступних вихідних він буде відкритий два дні: у суботу та неділю.

У Івано-Франківську відкрили центр масової вакцинації від COVID-19

Щеплення зможуть отримати всі охочі, навіть якщо ви не записані до листа очікування вакцинації в додатку «Дія». При собі потрібно обов’язково мати паспорт та мобільний телефон. Вакцинація в центрі – безплатна. Імунізація відбуватиметься вакциною CoronaVac.

Об’єднання Бульварів

У Франківську відкрили рух транспорту на об’єднаних Бульварах.

Фотограф Руслан Веселий зафіксував картину об’єднання та поділився своїми враженнями від здійсненого проєкту:

“Сьогодні було +28 в авто, але постоявши на Бульварі 5 хв було відчуття +40 і жодної тіні. Прохолоду відчуваєш тільки де алея каштанів. Навіть не бачу, де там зараз вже можна зробити озеленення, просто дуже широка дорога і багато ще треба доробити навколо. Крайні смуги вже перетворюються на парковку, але тоді навіщо вони були створені як смуги і де парковки? Виглядає не дуже безпечно і не комфортно поки, але проїхати вже можна. Як вам?”, – написав фотограф.

На зображенні може бути: вулиця та дорога

Вся правда про сходження на Еверест альпіністки Христини Мохнацької

Альпіністка Христина Мохнацька провела пресконференцію, на якій відповіла на усі запитання щодо її спроби сходження на Еверест.

Як вже повідомлялося, на своїй сторінці у фейсбуку вона написала, що підкорила Еверест, а інші альпіністи заперечили цей факт. Саме для того, щоб розставити усі крапки над “і” франківчанка й зустрілася з журналістами.

IMG 1371 scaled

Під час сходження альпіністка мала двох шерпів. Один з шерпів, старший, сказав, що йому погано, в нього болить голова. Жінка залишила його, адже мала йти до вершини.

“Коли я почала сама йти на Хіларі, це було 8750 м висоти, то побачила тіло. Це мене вибило з колії. Треба було включати самоконтроль і думати над тим, щоб залишитися живою. Тут вже не стояли питання вершини. Я подумала, що той шерп, який залишився, помер”, – сказала альпіністка.

Жінка була дуже впевнена в тому, що їй зарахують вершину. Вона знала, що можна навіть не дійти до вершини 15-20 метрів. В тому екстазі і в тій ейфорії альпіністка по рації передала, що зійшла на вершину.

«На наступний день я спустилася у базовий табір. Тоді з Катманду повідомили нашому головному, що розвивається скандал, тож вершину вони не можуть зарахувати, адже це все вийшло за межі країни Непалу», – резюмувала Мохнацька.

Резонансна ДТП

На Північному Бульварі легкова автівка збила 5-річного хлопчика на пішохідному переході.

Працівники поліції встановили, що 24-річний водій Volkswagen Passat рухався вулицею Північний бульвар у сторону вулиці Тичини, але не врахував дорожньої обстановки і наїхав на хлопчика.

За словами очевидців, дитина переходила проїзну частину дороги в межах нерегульованого пішохідного переходу з мамою за руку, але раптово відпустила її і вибігла наперед жінки.

photo 2021 06 18 17 28 38 scaled

На місце події негайно прибули медики, які госпіталізували хлопчика з травмами.

Під час спілкування з водієм, поліцейські помітили у нього явні ознаки сп’яніння, але не алкогольного, а наркотичного. У медичному закладі підтвердилось, що він таки дійсно вживав наркотики і був у стані сп’яніння на момент ДТП.

Змії нападають

На Прикарпатті з початку року вже 6 людей постраждали від укусів плазунів.

Зокрема, 17 червня в дитяче реанімаційне відділення Косівської ЦРЛ, внаслідок укусу змії у стопу, доставили 7-річну дитину із с. Рожнів у стані середньої важкості.

ZHurnal ZHytomyra

Також у Косівському районі змія вкусила жительку села Хімчин.

54-річну мешканку району з діагнозом: укус змії в ногу доставили до реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні. Стан жінки середньої важкості.

Отруєння чадним газом

У Франківську 8 дітей отруїлися чадним газом.

На вул. Петлюри, 23, 25 та вул. Коновальця, 144, 146 був відчутний запах невідомої речовини, через що мешканці багатоквартирних житлових будинків вийшли зі своїх квартир на вулицю.

Немає опису.

Також з будівлі гуртожитку коледжу «Технологій та бізнесу» по вул. Коновальця, 142, через наявність різкого запаху невідомої речовини, персонал вивів з гуртожитку всіх дітей.

Осередку розповсюдження невідомої речовини не виявили.

До обласної клінічної дитячої лікарні госпіталізували 8 дітей з вказаного гуртожитку, а саме: 3 у важкому стані та 5 у стані середньої важкості. Діагноз: отруєння чадним газом.

Пізніше стало відомо, що отруєння дітей не пов’язане з природним газом. Ймовірно забруднення повітря відбулося метилмеркаптаном «одарант».

Згодом Мешканці Франківська знову відчули невідомий запах, цього разу на Сорохтея. Витоку природного газу рятувальники не виявили.

Протести і перекриття дороги

Мешканці Вовчинецької 187 та 189 вимагали зупинити будівництво, що днями розпочалося біля їх осель.

На території між двома будинками поки ще зелений майданчик. Чи не єдиний у цьому мікрорайоні. Люди побоюються – на місці, куди роками виходить гуляти з дітьми, чи просто відпочивати, невдовзі виросте “дев’ятиповерхівка”.

Тим часом у селі Озеряни Олешанської територіальної громади люди перекривали рух транспорту на автодорозі P-20 сполученням «Тязів-Снятин», у зв’язку із незадовільним станом дороги в селах Озеряни та Обертин.

199514403 6104517636255492 6378457813784136001 n scaled

На протест вийшли приблизно 30 жителів сіл Озеряни, Жуків, Яківка, Хотимир та селища Обертин. Люди вже три роки просять відремонтувати дорогу у цих селах.

Зазначається, що дорога “Озеряни-Рожнів” є в проєкті для ремонту на цей рік. Проте ремонтні роботи починатимуть з боку Рожнева.

Позитивні новини

14 червня весь світ відзначив День донора крові. Принагідно у цей день від імені Президента Володимира Зеленського привітали та нагородили Андрія Буца, якому надали почесне звання «Заслужений донор України».

Андрій Михайлович здав дев’ять максимально допустимих разових доз крові, а загальний об’єм зданої ним плазми складає 56,6 літра.

Вперше чоловік став донором ще у 2015 році, і по цей день продовжує здавати кров.

201628412 196576689044955 531844430869434941 n scaled

Також в Івано-Франківську зафіксували рекорд України – найбільше мозаїчне панно на новобудові.

Фіксація рекорду України у категорії «Розміри, мистецтво» та у категорії “Вперше” відбулась на території житлового району «Княгинин».

Складається панно із мозаїчних листів розміном 30 х 30 см, на кожному листі – 121 камінчик.В центрі композиції – дівчина-українка, що символізує молодість нашої молодої держави, незламність, квітучість і процвітання.

Такий стиль та у такому масштабі застосовується вперше за останні десятиріччя. Розміри мозаїчного панно 12х30,6 метра. За нього забудівник отримав аж два дипломи. Їх вручила засновнику “Спілки забудівників” Миколі Филюку експертка Книги рекордів України Юлія Бичай.

В Івано-Франківську зафіксували рекорд України: мозаїчне панно на новобудові (ФОТО)(ДОПОВНЮЄТЬСЯ)

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено