Івано-Франківськ

Через коронавірус, що насувається з Індії, РНБО збирає екстрене засідання

Повідомляють, що дельта-штам вірусу, який називають "індійським", є більш агресивним та в 1.5 раза частіше приводить до реанімації.

630 360 1592825498 730

РНБО збирає екстрене засідання 23 червня: озвучений порядок денний. Про це на своїй сторінці в Telegram повідомив народний депутат України від фракції “Слуга народу”, голова комітету Верховної ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і страхування Михайло Радуцький, інформує Діалог.UA,пише ПІК.

Як зазначив нардеп, це пов’язано з дельта-штамом коронавируса, який йде з Індії і через який вже страждає Росія.

“Є ризик, що згодом хвиля захворювань дійде і до України. У нас поки що немає технічної можливості самостійно виявляти ” індійський “штам. Нещодавно МОЗ України направив до лондонські лабораторії 500 зразків з різних регіонів. Також ми очікуємо від ВООЗ нові тест-системи, здатні відразу визначати штам “Дельта” “, – написав Радуцький.

Радуцький також послався на дані виконавчого агентства Міністерства охорони здоров’я Великобританії Public Health England. Там говориться, що згаданий вище дельта-штам, який також називають “індійським”, є в 1,6 рази більше агресивним, ніж всі відомі на сьогоднішній день, в 2, 3 рази частіше призводить до госпіталізації людини і в 1,5 рази частіше – до реанімації.

Депутат вважає, що РНБО має розглянути питання про повернення на кордон України обов’язкового ПЛР-тестування, посилення карантинних обмежень та вакцинації в країні, а також продовження інтенсивної підготовки закладів охорони здоров’я країни до ймовірності 4-ої хвилі коронавируса.

Як повідомляє Укрінформ, в Індії вже 5 діб поспіль фіксується понад 12 тис. нових випадків інфікування COVID-19.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено