Івано-Франківськ

Нацисти у Станиславові: з’явилася унікальна кінохроніка (ВІДЕО)

Цю кінохроніку вдалося викупити у одному з німецьких архівів. Її запримітив краєзнавець пошуковець Сергій Петрицький, а Франківське мерія допомогла фінансово

2 14 scaled

Кілька років тому, вже була презентована кінохроніка, датовану 14 серпнем 1941 року. А сьогодні ТРК “Вежа” розмістила унікальні кадри з цієї ж події, але зняти з інших планів та ракурсів.

Отож Станиславів вже півтора місяці окупований угорськими нациськими військами. Час передавати владу німцям. На подію приїздить губернатор дистрикту «Галичина» Карл фон Ляш. Будівлі оформлені свастиками. В кадри потрапляє стометрівка, вулиця Вітовського, Курбаса, сквер Міцкевича та фасад театру (нинішня філармонія).

Відбувається урочиста дефіляда німецької та української поліції. Після звірств більшовиків, нову, ще не відому владу вітають місцеві чиновники, духовенство та прості жителі. Але через кілька місяців, більшість з них добряче розчаруються.

Цікаво, що в цьому ж німецькому архіві, зберігається ще один унікальний 3-хвилинний сюжет нашого міста за часів нацистскої окупації. Якщо ж, би хтось захотів стати меценатом викупу такої кінохроніки для історії міста просто зв’яжіться з нами.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено