Івано-Франківськ

Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові (ФОТО)

Митрополит Івано-Франківський  Володимир Війтишин провів недільне богослужіння та освячення криниці Якова на “Горі над Дністром”.
Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові

Митрополит Володимир Війтишин

Митрополит  Івано-Франківський Української Греко-Католицької Церкви Володимир Війтишин відвідав Новий Мартинів з недільним богослужінням, інформує ПІК.

215632943 3662059354019146 9097185950156544988 n scaled

В своїй проповді  Митрополит звернувся до вірян такими словами:

“Красу, яку ми бачимо довкола, творить людина, але надихає її Небо. Тому, не треба гнатися за благами і красотами мирськими, а плекати в собі прекрасний дух і віру в Христа. Праведність – основа людська. Як казав Ісус, щасливі ті, кого переслідують за праведність, бо їм належить Царство небесне”

Далі Митрополит Володимир поблагословив присутніх і подякував людям, які приклалися до створення “Гори над Дністром” – благодатного  місця для молитви.

“Гора над Дністром” – так називається релігіно-історичний комплекс, зведений у період з 2015 -го по 2018 рік. Ініціаторами та виконавцями робіт є сім’я Андрієшин при сприянні та фінансовій підтримці обласних, районних рад та адміністрацій, а також сільської ради села Бовшів.

Релігійно-історичний комплекс "Гора над Дністром"

Статуя Воскреслого Христа

Комплекс вражає своєю красою та величчю. Щороку тут освячують нові релігійні святині. Цьогоріч відбулось освячення криниці Якова. Вона представлена як фрагмент уривку з Євангелія, де Ісус говорить з жінкою-самарянкою. Ця криниця віднайдена на території нинішнього комплексу і була відреставрована та  оновлена.

Релігійно-історичний комплекс "Гора над Дністром"

Криниця Якова

Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові

Освячення криниці Якова

Сьогоднішня релігійна подія організована та проведена греко-католицькою Церквою Святого Миколая села Новий Мартинів за підтримки голови Бурштинської територіальної громади Василя Андрієшина. А урочисту службу Божу, яку правив Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин,  супроводжував  хор Церкви Святого Йосафата міста Бурштина, розповів отець Ярослав Озарків.

Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові

Бурштинський церковний хор, керівник Наталія Шмігель (в центрі)

Журналісти ПІК поспілкувалися з одним з авторів ідеї створення цього комплексу Василем Андрієшиним.

З чого починалося будівництво “Гори над Дністром”?

На цьому місці колись був смітник. Ми хотіли очистити територію, підігнали техніку і раптом машини провалилася. Ми почали все розчищати і розкопали підвалини, старовинні фундаменти. Так почалось дослідження  історії цього місця та відродження пам’ятного комплексу. Історія каже, що колись тут була резиденція священника. Пізніше приїхала релігійна Місія, ми радилися з священниками, започаткували Хресну дорогу, поставили статую Воскреслого Христа і гріб Господній. В минулому році освятили статую Богородиці, що розв’язує вузли, а цього року освячуємо криницю Якова. Так поступово хочемо зробити цей комплекс нашою українською святинею, куди будуть приїздити на розмову з Богом прочани зі всієї України і не тільки.

Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові

Василь Андрієшин

На урочистій службі Божій, яку правив Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин,  були присутні представники  Івано-Франківської Архієпархії та Бурштинського деканату на чолі з деканом  отцем Дмитром Шмігелем.

Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові

Василь Андрієшин, о.Дмитро Шмігель, Володимир Чуйко

Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові

На спільну молитву прибули представники влади, члени депутатського корпусу Бурштинсьої громади та  її мешканці.

Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові Митрополит Володимир Війтишин освятив криницю Якова в Новому Мартинові

Хочеться подякувати всім причетним за таку самовіддану працю, в результаті якої ми маємо чудове духовне місце для молитви і єднання

З Нового Мартинова – Руслана Гочіяєва-Шевчук.

Фото автора.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено