Івано-Франківськ

Форум «Живи та працюй в Україні»: Івано-Франківська обласна служба зайнятості сприяє кадровому забезпеченню регіону (ВІДЕО)

На форумі обговорювали, зокрема, сучасні тенденції розвитку ринку праці Яремчанщини, де зараз можна знайти роботу, якщо хотіти працювати.

«Живи та працюй в Україні» – форум під такою назвою провела 9 липня 2021 року Івано-Франківська обласна служба зайнятості  на базі Микуличинської сільської ради та обласного закладу оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії» на Яремчанщині, повідомляє ПІК.

Варто зазначити, що зібрання у Микуличині було конструктивною, живою дискусією, де і представник влади, і роботодавець, і керівник закладу  профтехосвіти і навіть школяр – могли задати актуальні питання та отримати відповіді.

Докладніше про Форум – дивіться у ВІДЕО.

Програма форуму «Живи та працюй в Україні» включала в себе дві частини.

Перша: Панельні дискусії «Сучасні тенденції розвитку ринку праці Яремчанщини. Виклики сьогодення», «Компетенції для успішної кар’єри: погляд роботодавців», «Презентація навчального процесу задля успішного кар’єрного розвитку молоді» в рамках засідання круглого столу за участю директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василя Цимбалюка, представників органів місцевого самоврядування, роботодавців Яремчанщини, навчальних закладів Прикарпаття.

Друга частина: Інтерактивний захід «Майстерня професій», під час якого  учнівська молодь, яка відпочиває в обласному закладі оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії», знайомилася з локаціями навчальних закладів, роботодавців та брала участь у майстер-класах, вікторинах, конкурсах за професіями та спеціальностями, актуальними на регіональному ринку праці.

Мета і завдання форуму: створення ефективної системи взаємодії між органами місцевого самоврядування, службою зайнятості, роботодавцями, навчальними закладами для вирішення питання професійного визначення та становлення молоді в регіоні з врахуванням вимог сучасного ринку праці; всебічне ознайомлення школярів зі світом професій та сприяння у виборі професійного майбутнього.

В обговоренні питань підготовки та працевлаштування молодих спеціалістів брали участь представники закладів освіти з підготовки кадрів: Андрій Козак – директор Бурштинського торговельно-економічного фахового коледжу Київського торговельно-економічного університету, Петро Іванків -директор Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій, Михайло Тютюник – заступник директора вищого професійного училища № 14 міста Коломиї, Ігор Микитюк – директор Надвірнянського профтехучилища №11, Оксана Мислюк – заступник директора з навчально-виробничої роботи Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, а також Людмила Сірко – заступник директора-начальник відділу організації профорієнтації Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено