Івано-Франківськ

На Прикарпатті протестують деревообробники: люди доведені до відчаю (ФОТО)

Асоціація деревообробних підприємств Прикарпаття стурбована ситуацією, за якої ділки штучно створюють дефіцит необробленої деревини та піднімають ціни.

photo 2021 07 13 10 04 08 scaled

На Прикарпатті, перед Івано-Франківською ОДА,  щойно розпочалася акція протесту, на яку вийшли представники деревообробних підприємств Прикарпаття, повідомляє ПІК.

В умовах, коли за кордон ідуть ешелони з карпатською деревиною, замість того, щоб везти готову продукцію та поповнювати бюджет регіону, переробники деревини зіштовхнулися з іще однією загрозою свого існування.

Йдеться про несправедливу, з точки зору переробників, систему електронних торгів, при якій на одному майданчику закупівель зводять покупців різних фінансових можливостей. За таких умов виграють великі підприємства, а то й перекупники, які не мають виробничих потужностей, натомість малі підприємства Прикарпаття позбавляються місця на ринку.

Ці та інші проблеми викладені у Зверненні до голови Державного агентства лісових ресурсів України пана Болоховця (див. нижче).

На Прикарпатті протестують деревообробники

Щоб захистити місцевого переробника, мітингувальники рекомендують, зокрема, впровадити регіональні аукціони, на яких сировину могли б вигідно купити місцеві підприємства.

214366669 4239894142726942 7485342516282725818 n scaled

Наразі мітинг не розгорнувся так, як передбачалося. Справа у тому, що учасників заходу просять не мітингувати на пекучому сонці, а зайти у приміщення ОДА, де з ними готовий спілкуватися перший заступник голови облдержадміністрації.

IMG 3959 scaled 1

 

Детальніше про акцію протесту та попередні висновки – читайте згодом у ПІК.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено