Івано-Франківськ

Квадроцикли, снігоходи, медичні авто: теж користь від проєкту прикарпатських нацгвардійців та жандармів Румунії

Завдяки плідній співпраці нацгвардійців України та жандармів Румунії підвищилась транскордонна безпека.

IMG 4358 28 07 2021 scaled

Як повідомляла ПІК, сьогодні за участі заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка відбулася в ОДА пресконференція щодо успішної реалізації міжнародного проєкту «Посилення транскордонної безпеки», який  реалізовали за фінансування спільної операційної програми «Румунія -Україна 2014-2020», пише ПІК.

IMG 4333 28 07 2021 scaled

Богдан Футерко (на фото праворуч) передав вітання голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук прикарпатським гостям. Очільниця області висловила підтримку вдало реалізованому проєкту та побажання українським нацгвардійцям і їхнім  румунським колегам подальшої плідної співпраці.

«Проведені спільні навчання сприяли корисному обміну досвідом на рівні європейських стандартів. Нацгрардія отримала сучасне обладнання, завдяки якому підвищиться безпека громадян прикордонних територій», – зазначив Богдан Футерко.

На зустрічі йшлося про те, що  румунські та українські колеги провели кілька зустрічей з обміну досвідом на території обох країн.

Як повідомляють на сайті Фвано-Франківської ОДА, говорили також про протидію організованій злочинності у прикордонних районах. Важливо, що результатом успішної реалізації проєктів стали показники збільшення ефективності підрозділів Нацгвардії України та Жандармерії Румунії у гарантуванні безпеки громадян, спільній боротьбі з транскордонною організованою злочинністю. Підвищився рівень довіри населення прикордонних територій до правоохоронців та поінформованості про їх діяльність.

IMG 441128 07 2021 scaled

Командир військової частини  1241 Національної гвардії України  полковник Роман Науменко підняв питання технічного забезпечення гірськопатрульної  роти цієї частини.

“Полковник зазначив, що в рамках цього проєкту було закуплено необхідну високопрохідну техніку, яку можна використовувати влітку і зимою – це квадроцикли і снігоходи. Для патрулювання гірської місцевості частину було забезпечено  двома дастерами та  необхідною медичною військовою автомобільною технікою, яка  використовуються в гірській та важкопрохідній місцевості”, йдеться у повідомленні ОДА.

Заступник генерального інспектора жандармерії Румунії полковник Георге-Маріян Брансовеану зазначив: 

“Це був реальний обмін досвідом, як з точки зору концепцій, так і реальної практики. Ми з українськми нацгвардійцями відпрцьовували, зокрема, сценарії розгортання кризових подій, і показали належний рівень підготовки”.

У роботі конференції також брав участь  головний інспектор інспекторату жандармерії Румунії округу Сату-Маре полковник Овідіу-Адріан Попа.  Обласний центр Франківщини представляв заступник Івано-Франківського міського голови Руслан Гайда.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено