Івано-Франківськ

У Львівській області під час ремонту дороги натрапили на цікаву знахідку (ФОТО)

Під час робіт на маршруті Жовква – Камянка-Бузька археологи дослідили сім давніх поселень.

У Львівській області під час ремонту дороги натрапили на цікаву знахідку (ФОТО)

У Львівській області дорожники знайшли тисячолітній залізоплавильний горн. Про це повідомляє Укравтодор, пише ПІК.

“Горн відшукали під час реконструкції траси Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка на узбіччі. Цей шлях стане частиною Великого транзитного кільця навколо Львова, який створюють в рамках реалізації президентської програми Велике будівництво”, – йдеться у повідомленні.

У Львівській області під час ремонту дороги натрапили на цікаву знахідку (ФОТО)

У Львівській області під час ремонту дороги натрапили на цікаву знахідку (ФОТО) У Львівській області під час ремонту дороги натрапили на цікаву знахідку (ФОТО)

Дорога між містами Жовква та Кам’янка-Бузька (давня назва – Кам’янка-Струмилова) була частиною одного з найдавніших історичних торгівельних шляхів, які вели з Галичини на Волинь, а у ХV-ХVІІ ст. тут проходила північна ділянка великого «Чорного шляху» – караванної дороги, яка починалась на землях Османської імперії та вела через Поділля, Галичину і Волинь до Перемишля і Замостя.
 Артефакт залишило населення слов’янської райковецької культури, яку пов’язують з племенами ранніх слов’ян – дулібами та білими хорватами. Археологам вдалось розкрити непогано збережену плавильну камеру з каналом для витікання шлаку.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено