Івано-Франківськ

Перше “золото” України”! Жан Беленюк олімпійський чемпіон з боротьби

Його суперником був Віктор Льорінц з Угорщини.

e6e2076ec5b02f2f3a46988b5a8a18ad

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (до 87 кг) виступив у фінальній сутичці на Олімпійських іграх в Токіо, повідомляє ПІК.

Поєдинок закінчився з рахунком – 5:1. Таким чином, здобув золоту медаль на Олімпіаді – 2020. Це перше Олімпійське золото України. 

“Це був довгий і тяжкий шлях, і нарешті це сталося. Спасибі всім хто мене підтримував. Це дуже приємні відчуття. Так склалося, що кінцівка шляху була складна. Але віра мого тренера допомогла мені. Спасибі тренеру, спасибі мамі”, – сказав Беленюк.

Нагадаємо, Беленюк в 1/8 фіналу виграв у серба Зурабі Датунашвілі (3:1), а в 1/4 фіналу насилу здолав Башира Сід Азара з Алжиру (1*:1). Суперником у півфіналі був Іван Хуклек з Хорватії, і Жан впевнено виграв (7:1).

Які успіхи України?

В активі нашої збірної вже 9 олімпійських нагород, шість із яких — «бронзові», дві — «срібні» та одна «золота». «Бронзу» здобули Михайло Романчук — у плаванні (на дистанції 800 метрів вільним стилем), Дар’я Білодід у дзюдо, Ігор Рейзлін — у фехтуванні, Олена Костевич та Олег Омельчук — у командній стрільбі, Еліна Світоліна — у тенісі та Алли Черкасової — у вільній боротьбі.

Срібну медаль здобув Михайло Романчук (на дистанції 1500 метрів вільним стилем) та Парвіз Насібов із греко-римської боротьби (до 67 кг).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено