Івано-Франківськ

На Львівщині урожай на городах нищать іспанські слимаки

Наразі в Україні немає жодного офіційно зареєстрованого препарату для боротьби з такими слимаками.

На Львівщині уже кілька років поспіль городи селян (Винники, Дрогобич, Містки та інші) атакують руді іспанські слимаки. Про це пише ПІК з посиланням на agronews.ua.

На Львівщині урожай людей нищать іспанські слимаки

Власники господарств не знають як впоратися з черевоногими.

“Слимак поїдає практично всі зелені частини рослини, зокрема, городніх, квіткових рослин. У Львівській області є цілі поля, які страждають від цього шкідника. На великих площах боротися зі слимаком складно, оскільки вартість засобів захисту буде достатньо високою”, – зазначає голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Львівщини Ярослав Кардаш.

Наразі в Україні немає жодного офіційно зареєстрованого препарату для боротьби з такими слимаками. Селяни просто збирають їх. Подекуди – навіть відрами.

 За словами Ярослава Лободзеця, начальника відділу Управління Держпродспоживслужби у Львівській області позбавитися рудих слимаків можна, обприскуючи їх нашатирним спиртом. Варто розводити 100 – 150 грамів цього спирту на 10 літрів води.

“Коли цей розчин потрапляє на шкідників, вони гинуть. Також хорошим засобом для боротьби з рудими слимаками є порошок гірчиці, або мелений перець. Для тих, у кого земельна ділянка невелика, раджу обкопати її по периметру, утворивши невелику канаву, зробити суміш вапна та гірчиці і насипати в канавку. Слимаки не зможуть перелізти через цей бар’єр”, – говорить фахівець.

До слова, руді слимаки всеїдні – для харчування їм підійде будь-яка городина. Також шкідник досить швидко розмножується.

Читайте також у ПІК:

В Львівській області 53-річний чоловік зберігав вдома дитячу порнографію (ФОТО)

На Львівщині троє людей потрапили до реанімації через отруєння грибами

Помідори: як поливати і підживлювати для щедрого врожаю

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено