Івано-Франківськ

У МОЗ пояснили, чому хочуть скоротити термін введення доз вакцини

Ідеться зокрема про вакцину CoronaVac, другу дозу якої зараз вводять на 28-й день.

У Міністерстві охорони здоров’я України розглядають можливість скорочення термінів між введенням доз вакцини від COVID-19.

Як повідомив Суспільному головний санітарний лікар України Ігор Кузін, МОЗ ініціювало це питання перед національною технічною групою експертів з питань імунізації, пише ПІК.

“Очікуємо що відповідь буде найближчими днями”, – зазначив він.

Зараз в Україні використовуються вакцини AstraZeneka з інтервалом в 12 тижнів, CoronaVac і Moderna – 28 днів, Pfizer – 21 день.

“Але останнім часом вже з’явилось доволі багато статей наукових, де вже наводяться дані результатів третьої фази клінічних випробувань. І майже у всіх дослідженнях фігурує цифра коли введення вакцини було на 0 день та на 14 день. Ідеться про CoronaVac. Такі результати дослідження були оприлюднені за підсумками проведеного дослідження в Туреччині, Бразилії та Чилі”, – зазначив Кузін.

За результатами дослідження в Туреччині, фінальний показник ефективності складав 83, 5 %. На підставі дослідження в Бразилії це 83,37%.

“Тому на підставі того, що восени ми очікуємо підйому захворюваності, який пов’язаний у тому числі зі штамом “Дельта” і циркуляцією “Дельта” на території країни, ми маємо розуміти що за період часу, поки у нас такого спалаху немає, ми маємо охопити максимальну кількість людей в Україні, щоб захистити від важкого перебігу хвороби”, – додав він.

Читайте також:“Дельта” на Прикарпатті: стало відомо, у яких районах виявили небезпечний штам Covid-19

Кузін також повідомив, скільки ще вакцин Pfizer прибуде до України до кінця року. Водночас у міністерстві охорони здоров’я радять вакцинуватися вже зараз і не чекати якоїсь окремої вакцини.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено