Івано-Франківськ

Громади Прикарпаття задовго думають, чи потрібні їм сквери за державні кошти

Прохолодне ставлення очільників громад до цієї програми викликало негативну реакцію з боку голови Івано-Франківської ОДА.

narada 10 08 2021 1

Громади Прикарпаття не належним чином відгукнулися на ініціативу президента України про створення у територіальних громадах парків та скверів державним коштом. Про це йшлося вчора на щотижневій нараді у голови облдержадміністрації, повідомляє ПІК.

Постійно потребуючи коштів, громади мали б жваво скористатися шансом їх отримати та вчасно подати відповідні заявки.

“Однак до цього часу пропозицій щодо створення відпочинкових зон – парків та скверів – немає від Білоберізької, Болехівської, Вигодської, Витвицької, Галицької, Зеленської, Космацької, Матеївецької, Обертинської, Ямницької, Підгайцівської, Поляницької та Яблунівської територіальних громад”, – сказав Богдан Демкович – заступник начальника відділу планування територій на перспективного розвитку управління ЖКГ департаменту розвитку громад та територій ОДА.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук звернулася онлайн до голів ТГ з відвертими запитаннями:

“Як цей осередок дозвілля для людей буде називатися – суті не міняє. Але те, що є програми про їх створення, то ми маємо оцінювати це, адже такі програми ніколи не робилися. В чому причина – чому ви не подали заявки? Мене дещо дивує, що є фінансування, а ваших пропозицій немає. Скажіть, будь ласка, чи потрібні вашим жителям осередки дозвілля і чи знають вони, що держава готова надати на це кошти?”.

Очільниця області дала доручення у дводенний термін провести нараду з цих питань, щоб не втратити можливості, які пропонує територіальним громадам держава.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено