Івано-Франківськ

Верховний Суд України визнав бездіяльність влади Івано-Франківська: справа незаконної надбудови на вул. Павлика, 6

До самовільного будівництва причетні - відома у місті підприємиця у сфері нерухомості Наталія Чура та забудівник Василь Човганюк.

IMG 8512 scaled 1

Верховний Суд України розглянув у касаційному порядку адміністративну справу за позовом до Виконавчого комітету Івано-Франківської міської та визнав, що влада міста, в особі Управління з питань державного будівельно-архітектурного контролю, допустила протиправну бездіяльність, коли порушники законів попри небезпеку для здоров’я людей та судову заборону, продовжували зухвале спорудження надбудови за адресою вул. Павлюка,6, повідомляє ПІК.

Минулого року  ПІК детально розбиралася у цій справі, про що можна прочитати у статті “У Франківську – рейдерське захоплення горища, на якому незаконно виріс ще один поверх та мансарда”.

f8272272 3b72 4687 aaa0 678777fbbfbf

Йшлося  про те, що у 2-поверхівці №6 на вул. М. Павлика, збудованій ще за Польщі, купила квартиру на другому поверсі відома в Івано-Франківську підприємиця у сфері нерухомості Наталія Чура. Згодом, попри спротив мешканців будинку, пані Наталія зі спільниками зняли з будинку дах та набудували на ньому кілька приміщень й поділили між собою.

Нагадаємо, що люди шукали захисту своїх прав на безпечне та здорове життя у міській владі, зокрема, у мера Франківська Руслана Марцінківа. Запевняв, що в законний спосіб постарається припинити незаконне будівництво та навіть, начебто, подав відповідну заяву в поліцію. Однак, самочинство перемогло усіх.

5fb244e9 15ae 4376 a0b8 d2cc5e05dd87 scaled

Звичайно, що  зараз виконком Івано-Франківської міської ради разом з головою громади Русланом Марцінківим мусять належним чином реагувати на рішення найвищої судової інстанції України. В п’ятницю, 13 серпня, має відбутися засідання містобудівної комісії, на яку запрошують позивача. Хоча – що з ним з’ясовувати, якщо у Постанові Верховного Суду України, зокрема, зазначено:

“Колегія суддів дійшла висновку про те, що касаційну скаргу ОСОБА_1 слід задовольнити”.

Зазначимо, що у скарзі йшлося про те щоб:

  • визнати протиправною бездіяльності відповідача щодо нездійснення функцій та заходів державного реагування (контролю) в межах компетенції, передбаченої Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», для усунення порушень містобудівних умов та обмежень забудови, порушення пожежних, санітарних та екологічних норм при здійсненні самочинного будівництва ;
  • зобов`язати відповідача (міськраду – ред.) здійснити необхідні дії та фіксацію факту щодо встановлення винних осіб у здійсненні самочинного будівництва (капітальної реконструкції) , за наслідками чого вжити заходів державного реагування.

Зауважимо, що поки у справі розбирався Верховний суд, франківські зловмисники форсували завершення надбудови. Про це свідчать і фото від ПІК, зроблені сьогодні.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено