Івано-Франківськ

В Україні подорожчали дині: як змінилася ціна

Аналітики пояснюють це скороченням запасів динь на тлі високого попиту з боку українців.

fmg5d2bf19c1fdba8

До середини серпня ціни на дині в Україні істотно зросли – на третину в порівнянні з початком місяця, при цьому в 2021 році дині і так коштують майже на чверть дорожче, ніж в 2020 році.

Про це повідомили аналітики EastFruit.

Відзначається, що основними факторами зростання цін стали скорочення запасів динь, а також досить активний попит з боку споживачів.

Так, порівняно з минулим тижнем диня в українських господарствах подорожчала в середньому на 33%, що зі слів фермерів пов’язано, перш за все, з сезонним скороченням пропозиції даної продукції“, – йдеться в повідомленні.

Багато господарств південного регіону практично завершили збирання ранніх сортів дині, а збір більш пізніх сортів фермери планують почати тільки ближче до кінця серпня. Крім того, у багатьох виробників виникли проблеми з якістю дині через несприятливі погодні умови.

За даними EastFruit, на сьогодні оптом дині з поля фермери відвантажують по 4-8 грн/кг. При цьому, на цей момент дині в українських господарствах коштують в середньому на чверть дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. На думку фахівців, настільки істотна різниця пов’язана зі скороченням виробництва динь в країні через несприятливі погодні умови.

За даними оптового ринку сільськогосподарської продукції (ОРСП)” Шувар”, середня ціна українських динь сьогодні сягає 11 грн/кг, а імпортних – 27 грн/кг.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено