Івано-Франківськ

Завтра Івано-Франківськ перетвориться на ягідну столицю України

В Івано-Франківську зібрався дводенний 4-й національний конгрес «Ягідництво та кооперація - 2021».

sunytsya i malyna

Нагадаємо, 14 серпня в селі Чукалівка (вул. Олекси Довбуша) вперше відбудеться сімейний ягідний фестиваль “Захід Беррі Фесту“, повідомляє ПІК.

На свято приїдуть зі своєю продукцією десятки українських підприємств, які займаються ягідництвом. 

Мета “Захід Беррі Фесту” – популяризація і розвиток українського ягідництва. За словами засновника фермерського господарства “Беррі Прикарпаття” Богдана Лутчина, такий захід – це ще один спосіб довести, що, маючи натхнення, віру у власні сили та жагу до праці, вирощувати ягоди та розвивати вітчизняну галузь можна в будь-якому регіоні України.

«Наш фестиваль має і благодійну мету. Неподалік від Івано-Франківська розташований дитячий будинок, усіх вихованців якого, а це 92 дитини, ми хочемо привезти на наш захід та забезпечити їм святковий настрій. Ми плануємо, що всі вони підготують малюнки, які ми продамо на благодійному аукціоні. На виручені кошти інтернат планує закупити інвентар у спортзал, тому ці гроші однозначно підуть на користь дітям», – розповів власник ФГ «Беррі Прикарпаття» Богдан Лучин.

У програмі фестивалю – концерти, конкурси та вікторини. Окрім того, організатори зазіхнули і на рекорди. Зокрема, в центрі стадіону буде розташована величезна ягода суниці садової розміром до 5 метрів. А спеціально до фестивалю спечуть найдовший торт з ягоди, а також викладуть найбільшу карту України з суниць і чорниць.

Організатори очікують понад 2 тисячі відвідувачів. Добратися з Івано-Франківська до місця локації фестивалю можна буде і спеціальним транспортом, який курсуватиме впродовж дня (міській комунальні автобуси, які курсують до с. Чукалівка). Всіх на всі локації – вільний. 

728140eb d427 482b 8009 18c0ce731a4d 1536x1024.jpeg.pagespeed.ce .2reFFJ1TxE scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено