Івано-Франківськ

Науковець перелічив регіони України, у яких ситуація з COVID-19 є критичною

Юрій Ганиченко розповів, як в Україні може початися спалах COVID-19.

covi 19 nota 3 n scaled

В Україні в регіонах поступово збільшується кількість хворих на коронавірус, критична ситуація зCOVID-19 нині у 16 регіонах, попри те, що минулого тижня таких областей було лише чотири. Утім, країна продовжує перебувати в “зеленій зоні”.

Про це під час онлайнбрифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

Він каже, шо наразі коефіцієнт фіксування випадків коронавірусу перебуває на досить низькому рівні – менше 3%. Водночас зростає кількість госпіталізацій та навантаження на систему охорони здоров’я країни.

Епідемічна ситуація в Україні продовжує загострюватись і поки що вона залишається все ще контрольованою: ліжка з киснем та реанімаційні ліжка заповнені на 10% та 15%. Це відносно невеликі показники, якщо порівнювати з періодом початку 2021 року, коли було плато перед весняною хвилею… Навантаження на систему охорони здоров’я прискорюється. За тиждень додатково вже 16% пацієнтів додатково потрапляють на COVID-ліжка. Для порівняння – минулого тижня зростання було в 9%”, – сказав він.

Так, за даними Ганиченка, критична ситуація у таких регіонах: у Києві, у Дніпропетровській, Харківській, Чернівецькій, Житомирській, Запорізькій, Миколаївській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Чернігівській, Київській, Полтавській, Закарпатській та Вінницькій областях. Також зростання захворюваності спостерігається в Черкаській, Кіровоградській та Тернопільській областях.

Тенденція загрозлива – динаміка дуже погана. Ця динаміка є розпорошеною, зараз немає явних драйверів цього зростання на рівні країни. Це збільшує ризик того, що зростання може початись із довільного регіону”, – додав він

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено