Івано-Франківськ

Франківський драмтеатр зіграє “Енеїду” на горі Піп Іван

Виставу зіграють 21 серпня.

e2ca9af526fc7f24 scaled

До Дня Незалежності України актори Франківського драмтеатру зіграють “Енеїду” на вершині Карпат Піп Іван.

Виставу “Енеїда” зрежисерував директор драмтеатру Ростислав Держипільський після подій на Майдані. Він розповів, що ця постановка — про пошук ідентичності та про війну, яка робить народ сильнішим, повідомляє Суспільне, пише ПІК.

“Енеїда” Івана Котляревського – перша книга українською мовою, і сьогодні, через 233 роки після виходу цього твору, ми нарешті на державному рівні переходимо на українську у всіх сферах життя. Об’єднати українців може лише відчуття приналежності до власної великої культури та історії. І я вірю, що цією виставою ми зробимо великий крок для України”, — розповів Ростислав Держипільський.

Актори планують показати виставу о 14:00. Туристи, що підніматимуться на вершину, зможуть побачити її наживо. Також організатори транслюватимуть постановку онлайн.

Драмтеатр співпрацює з Прикарпатським національним університетом. Ректор навчального закладу Ігор Цепенда каже, що такими проєктами хочуть також привернути увагу до екологічних проблем у Карпатах.

“Це — поєднання великого мистецтва та тих екологічних проблем, які є сьогодні, які хвилюють і Україну, і людство. Ми також запрошуємо до цього проєкту наших молодих друзів з природничо-математичного ліцею. Учні та студенти, які є переможцями природничих олімпіад, будуть брати участь, також наші вчені-екологи”, — розповів Ігор Цепенда.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено