Івано-Франківськ

Нові норми шкільного харчування впровадять з 1 січня: що зміниться?

Українські школи матимуть час для переходу на нові норми та порядок організації харчування учнів, що передбачений оновленим санітарним регламентом.

unnamed 2 2

Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, для введення нових продуктів в перелік закупівель потрібен час, оскільки деякі тендери та інші закупівельні процедури на цей календарний рік вже проведені.

Для того, щоб забезпечити закупівлі харчових продуктів відповідно до нових норм, було прийнято рішення про встановлення перехідного періоду запровадження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку до 1 січня 2022 року.

Відтак, заклади освіти можуть використовувати вже укладені договори на постачання харчових продуктів та послуг з харчування, що діють до 31 грудня 2021 року.

Згідно з новими нормами, при організації харчування у закладах освіти буде обмежено кількість споживання солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків.

Нові норми харчування також виключають споживання дітьми ковбасних виробів, сосисок, рибних, м’ясних та плодоовочевих консервів, кондитерських виробів, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування. Зменшені норми споживання хліба та картоплі.

Натомість збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено