Івано-Франківськ

Ретро Франківськ: 41 рік тому відкрили акушерський корпус пологового будинку (ФОТО)

У далекому 1980 році в Івано-Франківську відкрилися двері нового акушерського корпусу родильного будинку на 120 ліжок.

photo 2021 07 24 14 01 39 scaled

Побудований за сучасним проєктом він був оснащений найновішою лікувально-діагностичною апаратурою й обладнанням. За своїм архітектурно-технічними і санітарно-гігієнічними характеристиками цей лікувальний заклад став одним з кращих в області, пише ПІК.

«З ведення його в дію забезпечено потребу населення міста в стаціонарній акушерській допомозі, а також значно покращиться консультативна допомога жителям сільських районів», – писала на своїх сторінках газета «Прикарпатська правда» у замітці «Чудовий подарунок матерям і дітям».

На думку медиків, відкриття нового корпусу створило можливості для вдосконалення лікувально-практичної допомоги дітям.

photo 2021 07 24 14 01 39 3

«Медпрацівники одержали можливість у більш ранні строки, починаючи з дня народження дитини, здійснювати кваліфікований нагляд за її здоров’ям, фізичним і розумовим розвитком. Це, безперечно, сприятиме здоров’ю дітей, знизить їх захворюваність і смертність», – розповідали фахівці.

Додамо, що офіційне відкриття акушерського корпусу відбулося 1 травня 1980 року. З цієї нагоди відбувся мітинг, який відкрив перший секретар Івано-Франківського міськвиконкому В.А. Масліборський.

2 12

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено