Івано-Франківськ

Росія повідомила про намір вивезти українців з Афганістану

Російська Федерація заявила, що налаштована евакуювати з Афганістану не тільки своїх громадян, а й іноземців, серед яких є і українці.

il 76md ukrayiny large scaled

Вивезти планують 500 росіян, а також громадян Білорусі, Киргизстану, Таджикистану, Узбекистану та України.

Згідно з повідомленням пресцентру Міноборони РФ, “міністром оборони РФ генералом армії Сергієм Шойгу організовано евакуацію літаками військово-транспортної авіації з території Ісламської Республіки Афганістан понад 500 громадян Російської Федерації, держав-членів ОДКБ (Білорусії, Киргизії, Таджикистану, Узбекистану) і України”.

За повідомленням Міноборони Росії, евакуація має відбутися 25 серпня. В Афганістан відправлять чотири літаки військово-транспортної авіації, пише, передає ПІК з посиланням на Суспільне.

У МЗС України прокоментували дану ситуацію:

“В МЗС України відсутня інформація про наміри Російської Федерації евакуювати із Афганістану громадян іноземних держав, зокрема українців. Ми не зверталися до російської сторони із відповідними проханнями.”

Як повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, станом на 25 серпня Україна вже організувала три евакуаційні рейси, які вивезли понад 250 людей. Охочих виїхати з Афганістану МЗС закликає звертатися до українського посольства у Таджикистані.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено