Івано-Франківськ

Паралімпіада у Токіо: українка здобула другу золоту медаль

У змаганні за "золото" з паверліфтингу перемогла дебютантка Мар'яна Шевчук, піднявши найбільшу вагу серед решти учасниць.

bc7f09c0e92921a3 scaled

На Паралімпіаді це уже четверте “золото” України у паверліфтингу. До цього золоті медалі вигравала лише Лідія Соловйова, пише “Суспільне”, передає ПІК.

До Паралімпіади Мар’яна Шевчук ставала чемпіонкою на рівні світових та континентальних першостей. А у травні 2021-го на етапі Кубка світу навіть стала володаркою світового паралімпійського рекорду, піднявши вагу до 132 кг.

Українська паверліфтерка із запасом стала лідеркою у фінальному виступі. У першій спробі Шевчук взяла вагу 125 кг, у той час, як найближчі переслідувачки з Китаю та Туреччини – 118 та 117 кг.

Проте із другою спробою Шевчук не впоралася – 128 кг їй не підкорилися. Китайська та турецька паверліфтерки підібралися до українки на відстань одного кілограма, взявши вагу 124 кг.

Однак першої спроби Шевчук виявилося достатньо для паралімпійського “золота”. Українка ще спробувала оновити власний світовий паралімпійський рекорд та взяти вагу 133 кг, але з цією задачею не впоралася.

Паверліфтинг. Жінки (до 54 кг)

  1. Мар’яна Шевчук (Україна) – 125 кг
  2. Сяо Цицзюань (Китай) – 124 кг
  3. Бесра Думан (Туреччина) – 124 кг

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено