Івано-Франківськ

У Франківську відкрили пам’ятник полеглим бійцям у російсько-українській війні (ФОТО)

29 серпня франківчани урочистою ходою пом'янули загиблих захисників України. 

65d65a6393a8b420 scaled

В Івано-Франківську в Меморіальному сквері відбулося відкриття пам’ятника Героям України, котрі віддали своє життя, захищаючи кордони держави. Сьогодні також згадали бійців, що загинули під містом Іловайськ Донецької області.

Саме там під час збройних протистоянь у полях серед жовтих соняхів Україна втратила найбільшу кількість захисників, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

“З нашої Івано-Франківщини у цій війні, яка вже, на жаль, триває вісім років, загинуло 149 прикарпатців. У нас вони поховані у різних містах, і я маю велику щиру надію, що сьогодні у кожній нашій громаді, у кожному селі, буде гідно пошанований кожен учасник бойових дій, який віддав своє життя за Україну”, — каже начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України в області Володимир Веркалець.

За його словами, під Іловайськом загинуло 13 прикарпатців, а ще чотирьох вважають зниклими.

У пам’ять полеглим героям учасники акції пройшлися ходою вулицею Незалежності до Меморіального скверу. Там відбулося відкриття пам’ятника загиблим.

40177f6d9dcda926 scaled

Пам’ятник має чимало символів: промені у верхній частині пам’ятника символізують полеглих героїв.

“Це — мама, яка тримає сина, тобто мама — це Україна, а її син — це всі ми — народ України. І зверху промені — сини, які захищали нашу Україну, які піднялися на небо і звідти споглядають, як ми, люди, які залишилися живими, шануємо тих, хто віддав своє життя за кожного з нас”, — розповідає Володимир Веркалець.

78bd37dcf0f11ad1 scaled

Учасники також причепили на груди квіти соняха, які є офіційним символом цього дня, адже 29 серпня 2014 року цвіло багато соняхів, які були прикриттям для бійців.

3e6234c2659e5e0f scaled

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено