Івано-Франківськ

Комісійні обстеження навчальних закладів на Прикарпатті: результати невтішні

У вівторок, 31 серпня, відбудеться нарада голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук з керівниками структурних підрозділів ОДА.

o 1d25ci2po103mlvvd1o144o152l3e scaled

Очільник Управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський розповів про проблеми, з якими навчальні заклади краю розпочинатимуть новий навчальний рік, пише ПІК.

За його словами, спеціалісти брали участь у комісійних обстеженнях навчальних закладів. За їх результатами: у 18-ти закладах відсутні внутрішній санітарні вузли, а ще 16 – не відповідають санітарно-епідеміологічним вимогам за станом матеріально-технічної бази.

Окрім того, недостатньо забезпечені харчоблоки технологічним обладнанням (23 – дитячі дошкільні заклади, 102 – заклали середньої освіти) та холодильним обладнанням (відповідно, 2 та 29).

Одним з важливих факторів готовності закладу до освіти є забезпечення дітей доброякісною питною водою і погодження меню, з метою забезпечення збалансованого калорійного харчування відповідно до освітніх вимог.

Звертаю увагу на те, що шкільне харчування можливе тільки у разі відповідно погодженого меню“, – наголосив Роман Гурський.

Станом на 30 серпня до держпродспоживслужби надійшли на погодження меню усього 119 навчальних закладів (33 – школи, 86 – дитячі садки). Із них – погоджено тільки 89.

Я бачу, що в нас є певні навчальні заклади, які мають проблеми. Прошу окремо по кожній школі, Віктор Євстахович (Кімакович, – очільник департаменту освіти на науки ОДА), з керівником навчального закладу, з керівником ОТГ обговорити ці питання, реагувати і вирішувати. Діти не повинні страждати“, – дала доручення очільниця Івано-Франківської ОДА.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено