Івано-Франківськ

Чорний лелека: на Верховинщині побачили рідкісного птаха (ФОТО)

Чорний лелека охороняється Червоною книгою України. 

 241068734 1201101030373704 7772703926085240547 n scaled

На території Високогірного ПОНДВ в с. Шибене помічено лелеку чорного, якого занесено до Червоної книги України, повідомляє ПІК з посиланням на Карпатський національний природний парк. 

Довідково:

Чорний лелека наразі є рідкісним птахом, популяція якого є під загрозою через деградація місць гніздування в наслідок вирубування лісів, знищення та спотворення лісів у смузі Лісостепу через так зв. «меліорацію», фактор непокою з боку людини. Для збереження виду необхідна сувора охорона старих лісів, усунення фактору неспокою з боку людей, природовідповідне ведення лісового господарства, охорона та відновлення водно-болотних угідь.

На Україну лелека чорний прилітає в другій половині березня — у квітні. Повернувшись на місця гніздування, птахи займають торішні гнізда або оселяються в покинутих гніздах великих хижих птахів. Можна спостерігати й будування гнізда. У цей час зустрічаються птахи, які летять з місця годівлі, несучи в дзьобі гілку. Старі гнізда ремонтують. Розміщує чорний лелека свою домівку на на високих деревах, здебільшого старих дубах та соснах, здебільшого на бічній міцній гілці, але бувають і на центральному стовбурі.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено