Івано-Франківськ

Що з вакцинами на Прикарпатті: на Pfizer радять готуватись списком у 50 людей

Приблизно у третині пунктів щеплення в області за день вакцинують не більше 10 пацієнтів, при нормі 50.

IMG 20210909 150836 512 scaled 1

Вакцинація на Прикарпатті не може набрати високих показників не тільки через пасивність мешканців, але й через те, що є певні проблеми з вакцинами.

Про це йшлося на брифінгу в Івано-Франківській ОДА за участі директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ігоря Дмитренка та т. в. о. генерального директора обласної клінічної інфекційної лікарні Миколи Стовбана, повідомляє ПІК.

” В області зараз наявні Pfizer, Moderna, AstraZeneca, CoronaVac. Але… Якщо AstraZeneca та CoronaVac є для щеплення усіх охочих першою та другою дозами, то Moderna – лише в тій кількості, якої вистачить на вакцинацію тих, хто має прийти на другу дозу. Тому не варто наполягати на Moderna, якщо ви звернулися за першою. А Pfizer у кількості 21 тисячі флаконів є у пунктах щеплення – в поліклініках. Тож кожен може прийти до свого сімейного лікаря та вакцинуватися чи ревакцинуватися”, – сказав Микола Стовбан, координатор вакцинації на Прикарпатті.

Щодо колективного щеплення, то він уточнив:

“Нова партія Pfizer, яку очікуємо в п’ятницю (сьогодні – ред.), буде використовуватися для першого щеплення для організованих пацієнтів, бригади виїжджатимуть до них за умови, що у списку не менше 50 охочих до вакцинації”.

Спікери також не приховували, що активність щеплення має бути вищою. Якщо норматив на один пункт – 50 щеплень в день, то у пунктах гірських районів і не тільки  щеплюють не більше 10 осіб за день. Така “активність” спостерігається приблизно у 40 пунктах зі 121-го, які офіційно функціонують в області.

Тим часом поширення коронавірусу зростає. Так само й число госпіталізацій та навіть летальних випадків. На вчора від ускладнень ковіду померли 5 прикарпатців, на сьогодні – 6.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено