Івано-Франківськ

Україна – одна з лідерів у світі, де вагітні жінки вживають алкоголь

За даними МОЗ, українські жінки часто вживають алкоголь під час вагітності.

f108ec4 ginecology2

Медики розповіли, якому ризикові піддають себе та своїх дітей майбутні мами.

Фетальний алкогольний синдром (ФАС) є одним із найчастіших станів серед дітей із проблемами розвитку. За даними ВООЗ, Україна має один із найвищих у світі рівнів поширення фетального алкогольного синдрому — 50 випадків на 10 000 людей.

“Не втомимось повторювати, що безпечної дози алкоголю не існує, особливо він шкідливий для вагітних жінок. Багато жінок вважають «маленькі» дози алкогольних напоїв не шкідливими, особливо під час останнього триместру вагітності.“, — кажуть у пресслужбі МОЗ.

Лікарі наголошують, що науково доведено – алкоголь вільно проникає через плацентарний бар’єр та приблизно через дві години потрапляє в кров плоду. Доза алкоголю, отримана ембріоном, дорівнює дозі, яку випила жінка.

Зловживання алкоголем може призвести до переривання вагітності, передчасних пологів і народження дитини з низькою вагою.
“Коли жінка вагітна, її дії можуть впливати також і на дитину. Тому, це особливо важливо на цей час припинити споживання будь-яких алкогольних напоїв, адже навіть маленька доза спиртних напоїв може завдати невиправної шкоди”, – підкреслили фахівці МОЗ.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено